Beskrivning

Att leva med funktionsnedsättn

Det offentliga stödsystemet för personer med psykisk funktionsnedsättning är i dag huvudsakligen ett samhällsbaserat servicesystem med tyngdpunkt på öppna vård- och stödformer. Det finns dock brister i systemets förmåga att möta behoven hos dessa personer, liksom det finns övergripande brister i deras situation i samhället som helhet. Trots omfattande reformer kännetecknas fortfarande situationen för målgruppen av utsatthet i form av diskriminering och andra former av stigmatisering samt ekonomisk och social marginalisering. Till detta kommer upplevelser av bristande inflytande över den egna vård- och stödsituationen.
Trots svårigheter att leva upp till välfärdsreformernas målsättningar och att implementera evidensbaserade och effektiva insatser på området, finns ändå anledning till optimism. Det här är den tredje reviderade upplagan av boken, där aktuell forskning om livssituationen för personer med psykisk funktionsnedsättning samt kunskap om effektiva vård- och stödinsatser presenteras. Här redovisas en mängd olika interventioner och stödformer som visar att det finns effektiva sätt att förändra situationen.
Att leva med psykisk funktionsnedsättning vänder sig till studerande inom sociala eller vårdinriktade högskoleutbildningar, men också till personer inom verksamheter som i arbetet möter personer med psykisk funktionsnedsättning.

Upplaga: 3ISBN: 9789144126227Språk: SvenskaVikt: 738 gramUtgiven: 2020-06-26Förlag: Studentlitteratur ABAntal sidor: 515

Objektnr 630023983

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 16:38

Att leva med psykisk funktionsnedsättning

Utropspris

|0 Bud

400 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?