Beskrivning

Bokbeskrivning:
Svenska skrivregler är det allmänna rättesnöret i Sverige för skrivtekniska frågor och ett oumbärligt hjälpmedel för alla som skriver i sitt arbete, i sin utbildning eller för sitt nöjes skull.
Denna fjärde upplaga av Svenska skrivregler innehåller:

Ett helt nytt kapitel om hantering av engelska ord och texter
Utökade och preciserade råd om avstavning, foge-s, förkortningar, hantering av främmande tecken samt stavning av lånord och främmande ort- och personnamn
Mer detaljerade råd om källhänvisningar och källförteckningar
Nya råd om hantering av arabiska och serbisk-makedonsk kyrilliska.

Här finns även regler och råd om bl.a:

stor och liten bokstav
citat och anföring
rubriker, stycken, typsnitt och grafisk form
punktuppställningar, tabeller och diagram
att skriva brev, e-brev, protokoll, rapporter och webbtexter
val av ord- och böjningsformer
hop- och särskrivning av uttryck som för sent och i dag
datumformat och andra sifferuttryck
kommatering
skrivtecken som kolon, snedstreck, tankstreck och tre punkter
fonetiska tecken och andra specialtecken
alfabetisk sortering av ord och namn i kataloger och listor.

Svenska skrivregler digital version är en digital version av den tryckta boken med en layout som är anpassad för läsbarhet på skärm. Styrkan med det digitala arbetssättet är tillgängligheten, sökbarheten, möjligheten att anpassa textpresentationen utifrån individuella preferenser och möjligheten att få texten uppläst. Svenska skrivregler digital version fungerar på mobil, surfplatta och dator när du befinner dig på din arbetsplats eller skola. För information om priser och beställning kontakta Libers Kundservice.
Om författarnaSpråkrådet (f.d. Svenska språknämnden) är en del av språkmyndigheten Institutet för språk och folkminnen och har till uppgift att följa utvecklingen för språken i Sverige. Språkrådet ger ut språkböcker och tidskrifter, bedriver språkforskning och erbjuder föredrag samt fri daglig språkrådgivning. Läs mer på www.sprakochfolkminnen.se.
"Där SAOL utgör den allmänt erkända normen för stavning och böjning av svenska ord är Svenska skrivregler normkälla för hur dessa ord ska användas tillsammans." Bo Löfvendahl, SvD 2017-05-11.
"Handboken är tydlig, stringent och ger många exempel på de råd den ger. Strukturen är lättillgänglig och innehållet utförligt och gediget. Bokens innehåll ger ett gott och nödvändigt stöd för alla som använder det skrivna ordet, både i arbete och privat." Lektör Catarina Economou i BTJ-häftet nr 15, 2017.

Objektsnr 624716859

Visningar 92

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 3 mar 20:21

Svenska skrivregler, nyskick!

Slutpris

|

100 kr

Auktionen är avslutad

helepers05 vann auktionen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?