Beskrivning

Text: Lennart Hellsing Bild: Paul Stöyer & Fibben Hald. 4 fina barnböcker i läst men mkt fint skick! Rabén & Sjögren RETRO Från 50 & 60-talet men här i nytryck!
Vikt 950 gram tillsammans!

ABC
Den krångliga kråkan
Den flygande trumman
Ägget

Med boken Krakel Spektakel och Kusin Vitamin (1952) inledde Lennart Hellsing ett samarbete med tecknaren Poul Ströyer. Krakel Spektakel förekommer sedan i ett antal av Hellsings böcker och 1959 kom Krakel Spektakelboken, som innehåller både sagor, berättelser och verser. Bananbok är en hel bok med verser om bananer som lever i bananernas land. Den är illustrerad av Tommy Östmar och senare har verserna tonsatts av Georg Riedel. En annan som tonsatt verser av Hellsing är kompositören och pianisten Knut Brodin. Brodin tonsatte bland annat visorna "Här dansar herr Gurka", "Krakel spektakel" och "Det var så roligt jag måste skratta". Kungliga Operan i Stockholm engagerade Lennart Hellsing som librettist till Mäster katten i stövlar 1997.

Lennart Hellsing var också en flitig översättare, bland annat av engelska barnkammarrim. Utöver av Ströyer och Östmar har Hellsings böcker även illustrerats av bland annat Stig Lindberg, Fibben Hald och Ulrica Hydman Vallien.

Hellsing erhöll Gulliverpriset 1971 och har tidigare suttit i Svenska barnboksakademin. 1989 utnämndes han till filosofie hedersdoktor vid Stockholms universitet. Hellsing var också finalist för sitt livsverk som barnboksförfattare till H.C. Andersen-medaljen både 2010 och 2012.

Kolla gärna in mina andra auktioner för samfrakt. Snabb leverans, skickar oftast dag efter betalning gjorts.

Objektnr 633478057

Visningar 76

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 20:30

Lennart Hellsing - ABC, Den flygande trumman & Den krångliga kråkan +1

Såld för

|0 Bud

100 kr

Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

tintin*68

NYBRO, Sverige

5.0

tintin*68

Verifierad

Toppsäljare

1 304 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?