Beskrivning

Författare: Lloyd Alexander
Titel: Prins Jens fantastiska resa
Utgivningsår: 1991
Tryckår: 1993
Sidor: 222
Vikt:
370 g
Format:
Inbunden
Skick: Begagnad i fint skick.
ISBN:
91-7574-305-1
Om boken: När prins Jens erbjuder sig som frivillig att leta efter T'ien-kuos legendomsusade hov, är det en gåtfull gammal man som väljer sex gåvor åt honom, saker som han skall bära med sig som en hyllning: en sadel, ett svärd, en färglåda, en skål, en leksaksdrake och en flöjt.
Jen är förvånad över att han skall komma med så enkla gåvor till T'ien-kuos härskare, men han ger sig i väg vid gott mod och är stolt över uppdraget. Nästan genast förlorar han sadeln och hela sin eskort och hamnar i ett läge där han står maktlös inför en rad gräsliga motgångar och olyckshändelser. Han framhärdar i sitt uppdrag och lär sig mycket av sin tjänare Mafoo och den tappra flöjtflickan Resande Måne. Men innan Jen hunnit upptäcka den sanna innebörden i gåvorna måste han först stå ansikte mot ansikte med sitt sanna öde - han kastas in i en bister uppgörelse, och när den är över kan han bli man.
Lloyd Alexander ger oss en berättelse från det forna Kina, med många detaljer från den kinesiska kulturen och skapar framför allt en mästerlig berättelse om samspelet mellan mod och tvivel, stolthet och kärlek. En berättelse som kommer att väcka gensvar hos unga resande i alla länder.

Jag samfraktar gärna.

Kontakta mig gärna om du har några frågor.

Objektnr 633 466 787

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 31 maj 20:17

Prins Jens fantastiska resa - Lloyd Alexander

Utropspris

|0 Bud

40 kr

Auktionen avslutades utan bud