Beskrivning

Författare: Solveig Widholm
Titel: Syster Lotta på Sicilien
Utgivningsår: 1963
Tryckår: 1963
Sidor: 110
Vikt:
104 g
Format:
Häftad
Skick: Begagnad, namnad på första sidan.Om boken: Från första dagen på Sicilien mötte Lotta ett motstånd och en misstänksamhet som hon inte räknat med när hon impulsivt och varmhjärtat besökt hjälpa till att lindra den nöd och fattigdom som sedan århundraden lamslagit ön, medan hon väntade på att hennes älskade Pelle blev färdig med sina medicinstudier borta i ett avlägset Amerika.
I det bombade och förfallna adelspalats där hjälpverksamheten var inhyst bodde också byns fattigaste familjer som Lotta omedelbart fick kontakt med, särskilt familjen Rossi med sina av fattigdom och nöd redan märkta barn. Bianca blir Lottas allra trognaste lilla hjälpreda som hjälper henne förstå varför systern Marcellas kärlek till den rike och hänsynslöse maffiakungens son Salvatore är en katastrof för familjen. Familjeäran är hotad på bägge håll och det gäller liv eller död. De unga ber Lotta om hjälp - men vad kan hon göra? Maffiakungen rår ingen på, inte ens Lottas glada tillförsikt - förtäckta hotelser, läkarens oro och de ungas förtvivlan är nära att bryta ner henne.
Lotta är då nära att ge upp och resa sin väg men först måste barnens efterlängtade julfest ordnas. På den stora dagen hotar kaos, ljuset krånglar... men då kommer den avgörande hjälpen och från ett håll som Lotta aldrig kunnat drömma om. All oro är borta, kärleken segrar och framtiden ligger i ljusaste rosenrött...

Jag samfraktar gärna.

Kontakta mig gärna om du har några frågor.

Objektnr 633 791 158

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 11:17

Syster Lotta på Sicilien - Solveig Widholm - Flickornas julbok 1963

Utropspris

|0 Bud

25 kr

Auktionen avslutades utan bud

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också