Beskrivning

Ny stickning - 20 moderna stickprojekt, av Erika Knight Jentas

Här kombinerar Erika Knight konventionell stickning med ovanligt garn och annat hantverk för att ge det en modern och optimistisk twist.

Stickning expanderar på sina traditionella rötter och är nu närmare knuten till samtida trender inom både modevärlden och inredningsvärlden. Den här boken visar upp Erikas positiva inställning till interiörer, vilket kan ses i hennes slående svarta och vita lappade plagg, bekväma stickade denimsittsäck och vävda yllematta. På liknande sätt har Erika omarbetat flera klassiska mönster; en traditionell rosé-chintz-kudde översätts till moderna chunky garner medan en gammaldags Aran får ett nytt liv som ett överdådigt fåtöljöverdrag.

De 20 projekten i boken är organiserade i fyra specifika färggrupper, moderna ljusa, svarta och vita, urbana neutrala och organiska naturliga - var och en med sitt eget distinkta kapitel. Boken inkluderar plagg, kuddar och mattor för hemmet och en rad tillbehör, från lyxiga tofflor till en delikat pärlhalsduk, borde tilltala både erfarna och blivande stickare.

Boken innehåller 20 stickprojekt för alla nivåer, från nybörjare till proffs på användbara plagg och saker som passar oss praktiska svenskar t.ex. sotarmössa, skurtrasa, kofta med fickor, kabelstickad polotröja, filtar, ullsockor, shoppingväska m.m. Varje projekt beskrivs med ett snyggt fotografi på det stickade, vilket garn och vilka stickor som använts, med storleksguide om det är ett plagg, och stickbeskrivningen.

Erika Knight är en mycket respekterad sticknings- och virkningsdesigner, samt en eftertraktad mode- och hantverkskonsult. Hon har under många år arbetat för en ökad förståelse och tillgänglighet inom hantverksarenan för att föra den till en ny generation. Erika har arbetat för ett antal stora modehus inklusive Nicole Farhi, Whistles, Edina Ronay i Storbritannien; J. Crew and Gap i USA; och Country Road i Australien; samt driver ett eget företag som producerar designstickade plagg. Erika har publicerat ett antal mycket hyllade stickböcker, inklusive Baby Bloom, samt två böcker om virkning: Simple Crochet och Essential Crochet, som har sålts i över 200 000 exemplar världen över.

Den häftade boken (mjukband) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg samt detaljerade mönsterbeskrivningar.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 260/240 mm
Ryggbredd ca 10 mm
Vikt ca 650 gram
Sidantal 126
Författare Erika Knight
Förlag Jentas
Språk svenska
Utgivningsår 2006
ISBN 91-85247-33-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633614695

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 17:24

Ny stickning - 20 moderna stickprojekt

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 995 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också