Beskrivning

Karin Larssons värld. Inredning, trädgård, mat. Mode, textil, av Lena Rydin

En föregångare med inflytande långt in i Ikeaåldern :-)

Så sent som 2004 blev en formgivare beskylld för att ha plagierat Karin Larssons gungstol,
tillverkad år 1906 till det berömda hemmet i Sundborn. Hennes stol i funkisstil var ultramodern och långt före sin tid - något som utmärker det mesta av hennes formgivning och konstnärskap i övrigt. Hon är en föregångare med inflytande långt in i Ikeaåldern.

Okonventionell och idérik skapar hon trender inom inredning, färgsättning, textil, trädgård,
mode, mat och mycket annat. Hennes egen klädstil, de moderna barnkläderna och synen på hur man skapar en trivsam vardag präglar oss än idag. I Karin och Carl Larssons hem lades grunden till "The Swedish Style", det lätta och ljusa inredningsidealet, numera en etablerad stil i internationella designkretsar.

I hemmet gav hon sig på att snickra bokhyllor, rita och beställa möbler, färgsätta och planera inredningen så att den skulle fungera praktiskt för henne, maken och de åtta barnen. Och samtidigt som hon höll allt i gång i därhemma, hann hon tänka ut motiv till sina berömda textilier.

Berättelsen från A till Ö om vår stora textilkonstnär är rikligt illustrerad med Nisse Petersons många nytagna fotografier. Dessutom finns smakprov på Karins franska soppa, Prostinnans limpor, Mormors hjärtan och andra recept från Sundbornshemmet.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med fotografier samt reproduktioner av Carl Larssons fantastiska konstverk, huvudsakligen i färg men även i svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 250/198 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 860 gram
Sidantal 176
Författare Lena Rydin
Fotografier Nisse Peterson
Förlag Bonnier Fakta
Språk svenska
Utgivningsår 2009
ISBN 91-7424-011-5

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633 906 774

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 29 maj 18:24

Karin Larssons värld

Slutpris

|

140 kr

Auktionen är avslutad

chmkl vann auktionen

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 997 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också