Beskrivning

Fiskens tecken, av Philip von Schantz

Philip von Schantz. Är det den där tysken som målar lingon? Nej. Anfäderna kom visserligen från Tyskland, men det var på 1600-talet. Och inte ett enda lingon har han porträtterat. Däremot är det nog inte många svenskar som inte skulle le igenkännande inför hans målningar med högar av vinbär. Eller blåbär. Men det är bara en gren av hans konstnärskap.

Det här är heller inte i första hand en bok om konstnären Philip von Schantz och hans verk, utan om människan. Barnet i Norrköping, den unge mannen, kavalleristen och tävlingsjockeyen, konststudierna i Paris, stretet för att komma in på Akademien, kärleken, vännerna och kollegerna. Pedagogen, museichefen och adminstratören möter vi också. Inblickar ges i både den akademiska och mer värdsliga konstvärlden. Och von Schantz har många bra historier på lager. En del av dem berättar han här. Som den om...

Fiskens tecken är titeln på hans memoarbok. Konstnärernas tecken, har någon sagt.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 236/162 mm
Ryggbredd ca 27 mm
Vikt ca 705 gram
Sidantal 270
Författare Philip von Schantz
Förlag Albert Bonniers Förlag
Språk svenska
Utgivningsår 1997
ISBN 91-0-056502-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633 906 868

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 29 maj 18:25

Fiskens tecken, av Philip von Schantz

Utropspris

|0 Bud

60 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 997 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också