Beskrivning

ÄTBART – ögats och bordets fröjder, av Birgitta Castenfors och Ann-Sofi Topelius

Boken gavs ut i samband med utställningen på Nationalmuseum med samma namn. Utställningen visades september 2000 till januari 2001. Boken är Nationalmusei utställningskatalog nr 622.

Höstens stora satsning på Nationalmuseum år 2000 var Ätbart, en utställning om hur maten och måltiden skildrats i konsten från 1500 och fram till idag. I samband med denna gavs boken ut av Forum och Nationalmuseum som en rikligt illustrerad essäsamling.

Mat och måltider har i alla tider varit ett av de främsta motiven i konsten, samtidigt som måltiden utvecklats till ett konstverk i sig. I denna fascinerande och rikligt illustrerade bok skildrar fem framstående konstvetare matens roll i konsten och måltidens scenografi och innehåll, från 1500-talet och fram till i dag. Här behandlas nederländska måltidsstilleben och deras rika symbolik, popkonstens syn på mat och ätande i konsumtionssamhället, hur det dukade bordets rekvisita utformats under historiens gång, måltidens betydelse i det religiösa måleriet och vad vi ätit till fest och till vardags under olika epoker.

I ett särskilt kapitel, Ätbar konstart, presenterar mästerkocken Örjan Klein ett trettiotal nya, läckra recept som inspirerats av olika konstverk.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag (där omslaget har samma dekor som bokens pärmar) är helt ny och i absolut nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande reproduktioner och fotografier, övervägande i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 270/198 mm
Ryggbredd ca 16 mm
Vikt ca 755 gram
Sidantal 168
Författare Birgitta Castenfors och Ann-Sofi Topelius
Förlag Bokförlaget Forum i samarbete med Nationalmuseum
Språk svenska
Utgivningsår 2000
ISBN 91-37-11693-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 634125929

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 1 jun 18:04

ÄTBART – ögats och bordets fröjder Om hur maten och måltiden skildrats i konsten

Såld för

|0 Bud

100 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 996 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också