Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Reportage: Carin Ulin är barnläkare och hon har specialiserat sig på inspektion av sex månader gamla barn. På flera bilder visar hon nu hur man undersöker ett litet barn för att se om det har kommit efter i utvecklingen eller inte. Sinnesslöhet kan upptäckas tidigt! Hon visar också en fyraåring hur ett intelligenstest ser ut.

Reportage: Tidningen har besökt Älvkarleö nära Älvkarleby. Här, intill gården Nygård invid Dalälven leker pojkarna indianer och det är det SE har dokumenterat. På bild ser vi bl a Torvald Wermelin. På bild ser vi också Gösta Lagerberg som leker Tarzan.

Reportage: Chocken var stor bland de badande vid Flaten utanför Stockholm när några exotiska kvinnor plötsligt anlände. De kommer från Hawaii och de började dansa hula hula på stranden. De är mörkhyade och svartögda, skriver tidningen och de flesta stockholmare hade aldrig sett något liknande.

Reportage: Yngve Härén leder Sveriges yngsta skolorkester. Nu har orkestern gett sig ut i naturen och spelat. Tidningen dokumenterade detta. På bild ser vi elvaåriga Barbro Nyzelius tillsammans med fiolläraren Arthur Nestler. Åttaårige Ernst Mannheimer. Tioåriga Jack Nordlander. Fredrik Trobäck.

Reportage: Älvsborgs regemente i Borås har anordnat en kompanidag och SE var där. Soldaterna på I 15 fick bjuda in sina flammor och släktingar till en rundvisning. På bild ser vi bl a korpral Bo Schmidt. Grosshandlare Otto Bjerting från Borås. Redaktör John Ramborgh.

Reportage: Hur går egentligen ett torpedanfall till? Tidningen förklarar med illustrationer.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 624314212

Visningar 112

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 29 1942 Carin Ulin, Otto Bjerting, John Ramborgh, Yngve Härén, Nyzelius

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?