Beskrivning

Tidningen Vi från krigsåret 1945.

Reportage: Tidningen har besökt Svinesund utanför Strömstad. Äntligen har Svinesundsbron invigts! Fram till 1939 var det en primitiv båt som transporterade svenskar och norrmän över sundet. Den ståtliga bron började byggas. Sedan kom kriget och försenade allt, liksom ett fruktansvärt blixtnedslag. Nu kan äntligen trafiken över Svinesundsbron börja! I fem år har norrmännen stått på sin sida sundet och blickat över mot Sverige. Nu får de äntligen se hur svenskar tar sig över till dem. När de har korsat gränsen är det högertrafik som gäller!

Reportage: Tidningen har besökt Tyskland, ett sönderbombat och mycket förvirrat land. Vad ska det egentligen bli av Tyskland och tyskarna? Man började resan i Danmark och tog sig över gränsen till Tyskland. Känslan av förlamning var stor så fort man kom över gränsen. Här i norra Tyskland säger många tyskar att de inte längre identifierar sig med hemlandet. De vill hellre bli medborgare i Danmark. De är fullständigt apatiska.

Reportage: Merit Hertzman-Ericson skriver om vår respekt för ägodelar. Är den bara positiv? Den moderna 1940-talsmänniskan är besatt av att äga en massa saker. Finns det inte andra värden i livet än ägodelar?

Reportage: Reportern Tore Widhe har besökt Italien och Neapel för att studera pastatillverkningen där. Spaghetti och annan pasta tillhör verkligen den italienska kulturen!

Reportage: KF har haft en konferens om jordbruksfrågor. Tidningen berättar vad som avhandlades. På bild ser vi deltagarna Gösta Osvald, Axel Edström från Timrå och Kristian Ekström från Hässleholm.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektnr 609429001

Visningar 176

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Tidningen Vi nr 23 1945 Strömstad, Svinesund, Merit Hertzman-Ericson, Tore Widhe

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?