Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1946.

Omslaget: Tre generationer. Kungen, kronprinsen och lille nyfödda prins Carl Gustaf som även han ska bli kung någon gång, i en avlägsen framtid.

Reportage: Veckojournalen bevakade dopet av prins Carl Gustaf.

Reportage: Idun har besökt Skövde. Den här staden är en av få städer i Sverige som har ett underskott på kvinnor. Här beskrivs Skövde, en stad som präglas mycket av militären, men här finns också kultiverade kvinnor. På bild ser vi Alli Renström från Skövde. Hon är intellektuell och doktorinna. Bild även på Vera Aronsson. Hon är husmor på P4.

Reportage: Wilhelm Hellman och Margot Hellman är ett ungt par från Göteborg som har kommit hem efter att ha bott i USA. Nu berättar de i Idun om allt som är annorlunda där borta. Wilhelm Hellman är ingenjör och det var han som fick jobb i Amerika. Margot Hellman skötte hemmet. Nu har de skaffat en underbar villa i Örgryte och tidningen träffar dem där. Hemmen och köken är otroliga i USA, väldigt moderna. Bilder på när Margot Hellman lagar mat och serverar familjen. Hon är en bra husmor.

Reportage: Ulla Harlén är på bild i ett reportage som handlar om en jordbruksutställning på Solvalla. På bild ser vi även Ingvar Sundquist. Birgitta Kindberg är också på bild. Hon studerar och ska bli veterinär.

Reportage: Britta Rogberg skriver själv i Idun om sina möten med en mystisk societetsdam från Brasilien. Britta Rogberg är journalist och konstnär. Societetsdamen heter Flora de Morgan Snell.

Reportage: Ann-Louise Zetterberg har gift sig med en präst. Nu berättar hon hur äktenskapet har blivit. Hon är teolog.

Bild: Erik Kramming är ekonom. Nu är han på bild tillsammans med sin nya maka Ulla Kramming.

Se även mina andra tidningar till salu1

Jag samfraktar!

Objektsnr 627970356

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 26 1946 Skövde, Alli Renström, Wilhelm Hellman, Britta Rogberg, Ulla Harlén

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?