Beskrivning

Bokbeskrivning:
Jag känner till fler hemligheter än någon annan jag har träffat. Kanske beror det på att jag kan hålla tyst och är en bra lyssnare, och herregud vilka saker folk har berättat för mig här, i detta gamla hus med fönsterluckor som står och slår om vintern." Berättaren i Craig Novas nya roman ar en gammal man som bor ensam i sitt hus i New England. Han återberättar det drama som utspelas mellan hans grannar, kongressmannen Harlow Pearson och hans dotter Alexandra. Historien börjar när Alexandra är nitton år och återvänder till sin far. Hon är gravid i sjätte veckan och ogift. For att få behålla sitt barn ingår hon ett vad med fadern. Vadet går ut på att hon ska lyckas fånga en fisk - en svår- fångad gammal öring som håller till i en djup bassäng i en liten biflod

Harlow Pearson är en spelare. Han ser livet som ett spel och kanske också kärleken. Han förstår hur systemet fungerar och vet hur man ska vinna på det, medan Alexandra däremot blir ett av de olyckliga offren för faderns ränker.
KONGRESSMANNENS DoTTER har liksom Craig Novas forra roman EN GOD SoN blivit mycket uppmärksammad och Craig Nova har jämforts med mästare som Ernest Hemingway och Thomas Hardy.

Objektnr 635 032 898

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 10 jun 20:42

Kongressmannens dotter

Utropspris

|0 Bud

19 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mackan0137

mora, Sverige

5.0

Mackan0137

Verifierad

86 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också