Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal skönlitterära, moderna och äldre KLASSIKER
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - Ett BOKPAKET - Karl Ove Knausgård: "MORGONSTJÄRNAN" + "VARGARNA FRÅN EVIGHETENS SKOG" + "DET TREDJE RIKET". Oläst/NYSKICK, några utvändiga spår av hantering på "MORGONSTJÄRNAN", de andra två i absolut NYSKICK. Inbundna med skyddsomslag. 666+485+780 sidor.

MORGONSTJÄRNAN

Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.

VARGARNA FRÅN EVIGHETENS SKOG

"En av mitt läsande livs stora upplevelser." DN
"Knausgård har skrivit en mästerlig roman" Expressen

Karl Ove Knausgårds nya roman Vargarna från evighetens skog inleds 1986. Det är året för Tjernobylkatastrofen, Challengerolyckan och Palmemordet, men också ett år som präglas av en djup regeringskris i Norge. Syvert Løyning, en ung man i tjugoårsåldern som precis har återvänt hem till huset där han vuxit upp, drömmer en natt om sin döde far. Men det är något som inte stämmer. När han de följande dagarna börjar att söka igenom faderns efterlämnade saker får han också upp flera tidigare okända spår som alla leder till Sovjetunionen.

Romanens andra del utspelas trettio år senare i Ryssland. Biologen Alevtina åker tillsammans med sin son till Samara för att där fira sin fars åttioårsdag. Som ung ställde hon många existentiella frågor men under de senaste åren har livet allt mer handlat om att försöka få ihop vardagen. Hennes vän Vasilisa är poet och går snarare åt rakt motsatt håll: hon är nämligen fullt sysselsatt med att skriva en bok om en tro på evigt liv.

Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i Karl Ove Knausgårds senaste roman Morgonstjärnan. Dessutom förekommer flera av karaktärer i båda romanerna.

"känner mig berikad och berörd" SvD
"Vacker och gripande skildring som värnar det innersta i människan" Kristianstadsbladet
"Vacker och ödmjuk människoskildring" Norra Skåne

DET TREDJE RIKET

Det tredje riket är tredje boken i serien som inleddes med Morgonstjärnan (2021) och fortsatte med Vargarna från evighetens skog (2022). Nu fördjupas mysteriet ytterligare.

I Det tredje riket återser vi flera av karaktärerna från de tidigare romanerna, de som då inte hade en egen röst utan blev sedda och tolkade av andra. Nu får de komma till tals om hur de upplevde de varma augustidagarna då en ny stjärna uppstod på himlen. Vad hände med de tre ungdomarna i black metal-bandet som påträffades mördade i skogen? Eller med mannen som återuppstod på operationsbordet? Varför kommer det inte längre några döda till begravningsbyråerna? Och vad är det som sker med människornas drömmar – det är som om någon tar över dem under natten. Och den nya stjärnan som alla ser men ingen kan förstå – är det bara en ny stjärna eller ett varsel? Men i så fall, varsel om vad?

Romanerna i Morgonstjärnan-serien handlar om det som vi inte förstår, det stora dramat sett genom det lilla livets begränsade lins. Men först och främst är det romaner om vad som sker när de mörka krafterna i världen får fritt spelrum.


SAMFRAKT
vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning genom överföring till mitt bankkonto eller via TRADERABETALNING-Swish/Kontokort/PayPal. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

Foregin buyers - other shipping prices

Objektnr 626815906

Visningar 247

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 24 mar 21:47

Karl Ove Knausgård: MORGONSTJÄRNAN. VARGARNA FRÅN EVIGHETENS SKOG. TREDJE RIKET

Slutpris

|

475 kr

Auktionen är avslutad

necktie vann auktionen

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 981 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?