Beskrivning

1) Konsten att höra hjärtslag - Jan-Philipp Sandker
2) Hjärtats innersta röst - Jan-Philipp Sandker
3) Sista dansen på Harvest moon - K.C mckinnon
4) En doft av apelsin - Joanne Harris
5) Bränn alla broar - Siri Helle

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.

Hjärtats innersta röst - Jan-Philipp Sandker;
Advokaten Julia lämnar sitt jobb i New York för att finna meningen med livet. I Burma möter hon intressanta människor och får höra gripande historier som kommer att förändra hennes liv för alltid. Det är en varm och kärleksfull roman med filosofiska inslag om livet, familj, kärleken och mycket annat.

Sista dansen på Harvest moon - K.C mckinnon;
Efter tjugofem år, två vuxna barn och ett havererat äktenskap bestämmer sig Maggie för att återvända till sin hemstad. Ett par gamla kärleksbrev har väckt minnena till liv och minnet av de lyckliga somrarna i Little Bear Lake och framför allt av Robbie, hennes första stora kärlek. Maggie tar tjänstledigt från sitt arbete, säljer huset, lämnar allt och reser iväg för att söka upp Robbie och gripa tag i det förflutna. Men när hon kommer till staden är allt förändrat på restaurangen Harvest Moon, där Robbie och Maggie en gång träffades, har slagit igen. Och av sin ungdomsväninna får hon veta att Robbie dog för fem år sedan i en hjärtinfarkt. När den värsta sorgen och besvikelsen har lagt sig, får Maggie idén att köpa Harvest Moon och ge den ett nytt liv. Under arbetets gång möter hon kärleken igen. Sista dansen på Harvest Moon har redan innan den publicerats blivit en omtalad roman som sålts för stora förskott världen över. I USA lanseras den som den nya Broarna i Madison County. Den kommer att filmas som TV-serie.

En doft av apelsin - Joanne Harris;
Matrecept är en av de senaste ingredienserna i romaner. Ett spår av dofter och smakupplevelser flätas in i handlingen, mer eller mindre osökt, i hög grad inspirerat av kokböckernas försäljningsframgångar och allmänna mediestatus. Sant är att dessa kulinariska utvikningar ofta skapar en speciell atmosfär, kanske rentav en alldeles egen verklighet. Rätterna är ju en upplevelse som kan delas av en handlingskraftig läsare!
Joanne Harris är den färskaste litterära kocken. Hennes debut ”Choklad” har kommit i 30 länder och filmats av Lasse Hallström, med framgång. Filmen blev Oscarnominerad. Hon var en väldesignad debutant, okänd fransklärare, bosatt i England, med fransk mor. Fransk ésprit utrörd med engelsk trädgårdsarkiktektur med tillsats av några kryddmått europeisk kollektivism blir en puttrig gryta, rykande het och originell.
Titeln En doft av apelsin, Harris roman nummer två, antyder att succéreceptet följts. Denna gång har Harris skrivit en släktkrönika, som delvis utspelas under andra världskrigets sista skede. I centrum står tre syskon i en liten by nära Angers. Fadern är död, modern utsliten, det är ont om mat och samröret med de tyska ockupanterna blir komplicerat, eftersom nöden inte skriver nya lagar utan håller på det gamla talesättet. Barnen, Cassis, Reine-Claude och Framboise, dras in i ett farligt spel med några tyska soldater. Piskade av rädsla lämnar de rapporter om hög och låg, babblar maniskt om minsta händelse i byn utan att förstå effekterna men är ändå medvetna om det förbjudna.

Bränn alla broar - Siri Helle;
Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt finansjobb, gör avundsvärda uppdateringar på Instagram och dricker hälsosmoothies till frukost. Så varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat.

Liv bestämmer sig för att ge det tre månader. När hon träffar den idealistiska gatukonstnären Sanna öppnar sig plötsligt en värld av nya möjligheter samtidigt som det utsatta dödsdatumet kommer allt närmare.

Objektnr 633373774

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 18:00

Jan -Philipp Sandker höra hjärtslag Siri Helle Bränn alla broar Joanne Harris mm

Utropspris

|0 Bud

29 kr

Slutar om

tezz77

VARBERG, Sverige

5.0

tezz77

Verifierad

Toppsäljare

704 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?