Beskrivning

VIDUNDRET

av Aksel Lindström

Omslag av Eric Palmquist.

LTs förlag 1958, förstaupplaga.

Häftad i gott skick, ägarstämpel, lite slitage på pärmkanter.

På bokomslagets framsida kan man se Vidundret, som trovärdiga personer har vittnat om och för vars infångande man vid tiden för nya seklets ingång (1900) bildade ett bolag med de allra prominentaste aktieägare. Den som tvivlar kan med egna ögon själv studera och se dessa fångstredskapens ansenliga dimensioner på museum i Östersund. Där finns även Sven Pavlus, ett märkligt prästämne, och hans tillbedda Eleonora Sparre, den första lärarinnan i Hästböle. På bokomslagets baksida ser vi den störste hingstämjaren i Jämtland, Jonas Berg.

Om alla dessa och många därtill har Aksel Lindström skrivit en festlig roman med mycken allvarlig kunskap om tiden och människorna lurande bakom varje dråplig ordvändning!

Aksel Lindström, född 10 augusti 1904 i Lockne, död 29 maj 1962 på Frösön och begravd på Frösö kyrkogård, var en svensk författare och konstnär från Jämtland. Lindström debuterade med boken Grå grannar år 1946, som är en reseskildring från Alaska illustrerad med egna teckningar. Därefter följde böcker med motiv från eskimåernas liv, som behandlar hur deras traditionella livsföring undergrävs av den västliga civilisationens livsstil och ekonomi. Samma tema har romanen Vilddjuret från 1949, men som utspelar sig bland samer i Norrbotten.

Aksel Lindström har kallats "Jämtlands nationalförfattare", och skrev på 1950-talet en trilogi med handlingen förlagd till Frösön under vikingatiden, där kristendomens undanträngande av den gamla asatron är huvudtemat. Böckerna Den leende guden, Österhus brinner och Husfröjornas nycklar (Frösötriologin) bildar ett slags krönika över vikingatiden i en sorts 1950-talsperspektiv; båda tidsperioderna var brytningstider. Av hans senare böcker kan särskilt nämnas Vidundret, som handlar om Storsjöodjuret, samt Rövaren, med Arnljot Gelline som huvudperson.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker!
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 315363220

Visningar 2 527

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VIDUNDRET Aksel Lindström 1958

Pris

160 kr
Annonsen är avslutad

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 149 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?