Beskrivning

EMILY + EMILY OCH HENNES VÄNNER

av L. M. Montgomery

Liber förlag 1983.

2 kartonnage i gott läst skick, mindre bruksspår och lite svaga ryggtoppar.

Böckerna om Emily är skrivna av L.M. Montgomery. Hon har också skrivit de betydligt mer kända böckerna om Anne på Grönkulla. Själv har jag alltid varit lite mer förtjust i den poetiska drömmaren Emily.

När första boken inleds är Emily elva år och har just blivit föräldralös. Hennes släktingar drar lott om vem som ska ta hand om den, i deras ögon, konstiga och ouppfostrade flickan. Det blir mostrarna Elizabeth och Laura som får uppgiften att ta hand om Emily. Tillsammans med sin katt Sturska Sara flyttar hon till mostrarnas hem på Månvik.

Efter ett tag börjar Emily känna sig hemma och hon finner vännerna Ilse, Teddy och Perry, som alla blir betydelsefulla för henne på olika sätt. Vi får följa Emily och hennes vänner genom barndomen, in i vuxenvärlden. När kärleken så småningom kommer med i bilden prövas vänskapen.

Även naturen är en vän för Emily, en vän som fyller henne med stor glädje och förundran. Genom de vackra och poetiska naturskildringarna får läsaren dela hennes upplevelser. Ibland får Emily uppleva det hon kallar för glimten. Det är ögonblick när hon tycker sig uppleva hur en slöja dras undan och hon får en glimt av en underbar, förtrollande värld av skönhet, bortom den vanliga världen.

Det kanske viktigaste i Emilys liv är hennes skrivande. Hon kan helt enkelt inte låta bli att skriva. För Emily, med hennes starka känslor, fantasi och känslighet för intryck, är världen en ständigt fascinerande plats, full av sällsamheter och äventyr. Allt det försöker hon fånga i sin skrivbok. Hon drömmer om att bli publicerad, bli en riktig författare. Trots att hennes omgivning oftast är oförstående, så ger hon inte upp utan kämpar hårt för att nå sin dröm.

Det finns fyra böcker i serien om Emily. Den första delen heter kort och gott Emily. Efter den kommer Emily och hennes vänner, Emily på egna vägar och Emily gör sitt val.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 615046952

Visningar 92

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

EMILY + EMILY OCH HENNES VÄNNER L. M. Montgomery 1983

Pris

190 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 121 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?