Beskrivning

60 recept i sex färger, av Lena Scherman (text) och Andreas Lundh (recept)

Smak och doft, form, färg och fantasi. En måltid består av alla dessa ingredienser. Mat kan inte läggas upp hur som helst. Ögat ska också ha sitt.

Författarna till den originella kokboken "60 recept i sex färger" har tagit steget fullt ut och givit varje kapitel i boken sin färg. Färgerna är brunt, gult, grönt, rött, vitt och svart.

Bjud till en grön fest, eller en röd, eller bara njut av bokens bilder. Komponera din egen måltid från hela paletten. Den tufft formgivna kokboken kan vara med ända framme vid spisen utan att bli flottig - tack vare det praktiska plastomslaget.

Armagnac, honung, mörk choklad… Ur den bruna menyn väljer jag honungsflarn med chokladtryffel. Även om de inte är de lättaste att laga till.

Gult betyder i de flesta kulturer den livgivande solen, och att vi ödmjukt ska böja oss inför dess stolthet. En liten omelett med skaldjur i krondillsbuljong ser soligt och glatt ut. Säkert är det gott också.

Segerns och glädjens färg eller hoppets och ungdomens färg - grönt. Här passar en spenat- och ostronsoppa med saffransflarn.

Kärlek, blodsband, lidelse. Rött. Röd paprika, rödlök, röda bönor, röd chili och tomatjuice är några av ingredienserna i rostad grönsaksfylld paprika.

Rent, fridfullt, fredligt, intetsägande, skenheligt, oskuldsfullt. Vitt, alla färgers färg och ändå ingen färg. Nu bjuds det på fisk: grillad piggvar med terrin på sparris och spetsskål.

Och svart som natten är pastan i "halstrade pilgrimsmusslor med svart pasta".

Den inbundna boken (klotband) med förlagets transparenta skyddsomslag av kraftig plast är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med härliga fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 297/244 mm
Ryggbredd ca 19 mm
Vikt ca 1075 gram
Sidantal 153
Författare Lena Scherman
Recept Andreas Lundh
Förlag Norstedts
Språk svenska
Utgivningsår 1996
ISBN 91-1-964142-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630585310

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:26

60 recept i sex färger

Utropspris

|0 Bud

70 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 958 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?