Beskrivning

SMAKENS FYSIOLOGI

av Brillat-Savarin, i urval och med förord av H. Carlheim-Gyllensköld

Wahlström & Widstrand förlag 1985.

Kartonnage i gott skick, mindre bruksspår.

Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) var en fransk advokat och politiker. Han var även en känd epikuré och gastronom.

Brillat-Savarin är främst känd genom sin "kokbok", Physiologie du goût (Smakens fysiologi, flera svenska översättningar) som publicerades i december 1825, två månader före hans död. Boken, som är en samling spirituella kåserier om mat och dryck, blev snabbt en av den gastronomiska litteraturens klassiker.

Haqvin Carlheim-Gyllensköld (1899–1997) var en svensk arkitekt och författare. Han är i gastronomiska kretsar mycket känd för att ha utvecklat metoder för styrning av de olika momenten i matlagning. Han gav ut ett flertal böcker om matlagning där han utifrån rent vetenskapliga experiment räknade fram det optimala sättet att hantera råvaror för bästa resultat. Den kanske mest kända "Konsten att laga mat", utgavs av Wahlström & Widstrand 1956 och som kom i flera upplagor. För sina matlagningsböcker tilldelades han Gastronomiska Akademiens Guldpenna 1977. Det är alltså denne Carlheim-Gyllensköld som gjort urvalet och skrivit förordet till denna utgåvan av Smakens fysiologi.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 573578359

Visningar 364

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

SMAKENS FYSIOLOGI Brillat-Savarin 1985

Pris

190 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 187 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?