Beskrivning

Det franska köket - En kokbok, av Joanne Harris och Fran Warde

"Många av mina tidigaste minnen är förknippade med smak och doft av mat. Många platser och många människor kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept. Jag minns hur jag lagade pannkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitré när jag var tre år gammal. Jag minns långa sommarlov på ön Noirmoutier när vi gick på marknaden tidigt på morgonen, eller när vi grillade sardiner på ett fyrfat i sanden..."

Så skriver succéförfattarinnan Joanne Harris på bokens baksida. I sin egna kokbok Det franska köket har hon samlat familjerecept som gått i arv i generationer. Alltifrån mormors festivalkaka till klassiska franska rätter som Moules Marinière eller Boef en Daube. Här finns frestande recept på grytor, soppor, stekar, sallader, pajer och grönsaker. Fågel fisk och allt gott mittemellan! Samarbetet mellan en författare som älskar mat och en tidigare köksmästare som älskar att skriva om mat har resulterat i en samling enkla men eleganta älsklingsrätter från en fransk familj. Boken är rikligt illustrerad med mat- och miljöbilder.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag (där omslaget har samma dekor som bokens pärmar) är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fina fotografier i färg – dels på de omskrivna maträtterna, dels miljöbilder från Frankrike.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 252/198 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 1055 gram
Sidantal 254
Författare Joanne Harris och Fran Warde
Förlag Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 2004
ISBN 91-518-4182-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 630175856

Visningar 50

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 18:41

Det franska köket - En kokbok

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 965 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?