Beskrivning

Carl Jans klassiker Mer än en kokbok - Carl Jan frestar med en ny bok!

"En fullmatad bok om ett lustfyllt liv. Carl Jan Granqvist kom 2013 ut med en bok kallad "Klassiker – mer än en kokbok". Det sista kan jag skriva under på. Boken är uppbyggd som en kavalkad året runt. Men innehållet i de olika årstidsavsnitten spänner samtidigt över hela hans liv och kulinariska gärning.

Framsidan på boken pryds av middagsvärden Granqvist på sitt allra bästa humör. Mängder av gastronomiska betraktelser varvas med festrecept och anekdoter ur gästgivare Granqvist händelserika liv. Detta tillsammans med massor av skojiga bilder gör boken till en underhållande odyssé. Säga vad man vill om Carl Jan – men tråkigt har han inte haft det.

En kul anekdot handlar om en kunglig Eriksgata i Örebro län 1984. Anekdoten kallas i boken för Champagnekuppen i Grythyttan. Först lyckades Carl Jan ändra körvägen så den gick igenom Grythyttan. Utanför sitt gästgiveri överraskande han den kungliga kortegen med en champagneuppvaktning. Polisen hade inte gett tillstånd till detta. Den berömda Champagnekuppen i Grythyttan illustreras med klipp ur lokaltidningen som dokumenterade händelsen 1984. En viss kalabalik uppstod men avbröts av att det kungliga fordonet stannade. Kungen och Drottningen klev ur och lät sig hyllas av invånarna. De skålade också i champagne – till Carl Jans stolta glädje. Efter händelsen lär kungen ha sagt: "Champagnen i Grythyttan smakade mycket bättre än kaffet i Gyttorp". Kungliga ord som åtminstone Carl Jan aldrig glömmer. En av många berättelser som säger mycket om den gode Carl Jan."

Carl Jan Erik Granqvist, professor emeritus i matkonst vid Norsk Hotellhögskole/Stavanger Universitet, Fil. Dr. i Måltidskunskap vid Campus Grythyttan/Örebro Universitet, vinkännare och TV-profil, född 22 mars 1946 i Örebro.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Enda lilla skönhetsfelet, om än obetydligt, är att det finns några veck på de två blåa ark som sitter innanför pärmarna (före försättsbladet respektive efter sista arket av den egentliga boken...)

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 266/210 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1360 gram
Antal sidor 279
Författare Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Förlag Bonnier Fakta
Språk svenska
Utgivningsår 2013 (första upplagan, första tryckningen)
ISBN 91-973715-2-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630585414

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:28

Carl Jans klassiker - Mer än en kokbok om och av Carl Jan Granqvist

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 958 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?