Beskrivning

Sex av de klassiska whisky- eller cognacglasen från flygbolaget SAS. De är läckert minimalistiska i stilen. Runda till formen, låga för att stabilt stå på en flygbricka även när turbulensen överraskar. Alla är märkta med SAS logotyp som är etsad in i glaset.

Glasen användes när whisky, cognac eller likör serverades i EuroClass (som därefter blev Business Class) och de är designade av Sigvard Bernadotte som stod för designen av många av de serviser, glas och bestick som användes av SAS med början på 1970-talet och in på 1990-talet. I början av 1990-talet bytte SAS sedan till helt nya serviser för att några år senare ännu en gång byta till de som i dag används i deras Business Class – som dessvärre, om bara några veckor, tas bort från hela Europanätet.

Glasen är helt oskadade och trots att de sannolikt har flugit jorden runt otaliga gånger så ser man knappast några spår av detta.

Här kommer måtten:

Höjd ca 5,5 cm
Diameter ca 5 cm
Vikt ca 100 gram
Total vikt för 6 glas ca 600 gram

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker och kostar 73 kr där glasen kan bli mycket väl emballerade i paketet och ger möjlighet att säkert packa glasen med mycket stötdämpande material omkring dem. Tänk på att det normalt tar 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet!

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633 903 640

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 29 maj 17:49

6 whisky- eller cognacglas, SAS, SCANDINAVIAN AIRLINES

Utropspris

|0 Bud

480 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 818 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också