Beskrivning

Veckotidningen Femina från 1952.

Vacker annons på baksidan. Champis.

Reportage: Det finns bara ett hundratal kvinnor i svenska fängelser. Vi ska vara stolta över att de är så få! Feminas Sune Bergström skriver om kvinnliga brottslingar på Kvinnofängelset i Växjö. Fängelsechefen där heter Rut Grubb. De flesta brott som kvinnor begår hör samman med sexualiteten. Antingen begår kvinnor brott för att de är dödligt förälskade i en man eller för att de inte vill ha ett barn och mördar det. Kvinnan i Yngsjömordet hade en sexuell böjelse. Tidningen går igenom vilka dagens dömda kvinnor är.

Reportage: Möbelföretaget Kåpe från Malmö har börjat samarbeta med danskar. Att gå över Sundet visade sig vara ett genidrag! Nu kan Femina visa upp alla nya spännande och moderna möbler från Kåpe. En säng av teak. Ett cocktailbord av teak. En matgrupp. Allt är fotograferat i moderna bostadsmiljöer.

Reportage: Märta Rundin-Samuelsson är skolsköterska. Nu berättar hon hur det är att jobba som skolsköterska. Flera bilder på när hon arbetar. Hon minns mötet med många fattiga barn som har varit analfabeter och som hon har hjälpt. Hon undersöker bl a barnens mentalhygien.

Samt: Mode, relationer, livsstil.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Samt: Vackra, tidstypiska modebilder, relationer m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu. Jag samfraktar.

Objektnr 583220388

Visningar 224

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 25 1952 Kåpe, Kvinnofängelse, Märta Rundin-Samuelsson, Champis

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?