Beskrivning

Autograf på kraftigt, vitt, visitkortsliknande papper, 9,5x6 cm + osignerad vykortsbild, 11x15 cm. Eventuella prickar och rutmönster som kan ses på en bildskärm uppfattas inte av blotta ögat. Det är en fin vykortsbild av den redan då ikoniserade 23-åriga författaren.

Den franska författaren Francoise Sagan (1935-2004) hette egentligen Francoise Quoirez. Sitt författarnamn fann hon genom att läsa Marcel Proust. Redan som 19-åring fick hon kultstatus med sin debutroman "Bonjour tristesse".

Boken har översatts till mer än 20 olika språk och sålts i minst 5 miljoner exemplar. På svenska fick den titeln "Ett moln på min himmel".

1958 förvandlades boken till en amerikansk film. Den geniale Otto Preminger regisserade. Deborah Kerr, David Niven och Jean Seberg spelade huvudrollerna. Och filmsuccén var given.

Efter "Bonjour tristesse" skrev Francoise Sagan ett 20-tal romaner och minst lika många pjäser och filmmanus. "Tycker ni om Brahms?", "Slott i Sverige", "Den osäkre älskaren" och "Silkeskopplet" är bara ett axplock.

2008 hade filmen "Bonjour Sagan" premiär. Den skildrar Francoise Sagans liv.

Det var proppar i lungorna som satte en definitiv punkt. I höst är det 20 år sedan Francoise Sagan dog.

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse.

Objektsnr 630532667

Visningar 81

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 01:08

BONJOUR TRISTESSE! FRANCOISE SAGANS AUTOGRAF!

Utropspris

|0 Bud

699 kr

Auktionen avslutades utan bud

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

332 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?