Beskrivning

OPINEL No08 OUTDOOR

Rek butikspris: 400 kr

År 1890, i en liten by i Savoie vid Maurienne, uppfann Joseph Opinel fickkniven som nu bär hans namn. Lokaliserad i Chambéry i hjärtat av Alperna, drivs företaget fortfarande av ättlingar till grundaren och de tillverkar produkter vars kvalitet har gjort varumärket väldsberömt i snart 130 år. Kollektionen innehåller knivar och fickverktyg för hemmafixare, filuftsentusiaster, utomhusaktiviteter och trädgårdsskötsel samt köksknivar och bordsknivar.

Fällkniv med hög kvalitet och säkerhet för frilufslivet eller utomhusmatlagningen!

Outdoor Knife No8 är en robust fällkniv från Opinel som har en räfflad kant över 3,5 cm av längden. Detta i kombination med att No8 Outdoor har en lanyard-infästning och inbyggd visselpipa, gör att den fungerar bra som säkerhetskniv vid segling, paragliding, canyoning, paddling etc för att enkelt skära av rep med.

Högst troligt kommer du ändå använda den mer till att skära bröd, kött eller grönsaker med. Med tanke på vikt, storlek och användbarhet så tycker vi den är perfekt att ha ha med på vandringen eller framförallt i köket när man ska ut och laga mat och behöver en smidig allroundkniv som kan förvaras inuti köket.

Skaftet på Opinel Outdoor No 8 är av två slags polymer - en hård med glasfiberförstärkning för utmärkt motståndskraft mot vatten, stötar och extrema temperaturer (-40 ° till + 80 ° C), och en mjukare, som ger ett fast grepp. Om du skulle hamna i nöd och behöver tillkalla hjälp kan du använda visslan i skaftet. Den kan nå upp på 110dB och höras 300 m bort.

Specifikation:

  • Blad: Sandvik 12C27 steinless steel serrated blade

  • Handtag: dual polymer för bra grepp, stöttålighet och köldtålighe

  • Låsfunkion: Viroloc

  • Hög motsåndskraft mot korrosion

  • Helsymmetrisk: Passar både vänster och högerhänta

  • Material testat att hålla i temperaturer mellan -40 till +80 grader

  • Bladlängd: 85 mm

  • Bladbredd: 25 mm

  • Bladtjocklek: 2 mm

  • Vikt: 85 gram

(sökord: fällkniv friluftsmatlagning , friluftskniv matlagning , opinel outdoorkniv , kvalitet opinel , gartanti opinel , bäst i test frilufsknivar , friluftskniv opinel , säkerhetskniv fällkniv , säkerthetskniv med visselpipa , fällkniv ultralätt , robust fällkniv , opinel friluftsknivar )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 599922594

Visningar 857

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

OPINEL NO 08 OUTDOOR , fällkniv med inbyggd visselpipa

Pris

339 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 389 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?