Beskrivning

WILMA NATURPRODUKTER BECKOLJA 250 ML KONCENTRERAD (Finns även i 25 ml vaxburk samt 25 ml flaska från oss.)

Rek butikspris: 450 kr

Volym: 250 ml bulk (rekommenderad spädning 1 x 10)

Wilma Naturprodukter är ett litet familjeföretag i södra Lappland som sedan början av 80-talet sysslat med insamling, förädling och tillverkning av ett antal naturnära produkter. De har sitt säte i mitt i Wilhelmina och fokuserar på ren kvalité, Inget konserverat, inga kemikalier, utan bara rent norrländskt guld.

Beckolja är en norrländsk, klassisk och enastående naturprodukt som framför allt annat används mot mygg och de eländiga knotten! Läs nedan om hur det fungerar nedan och läs våra rekommendationer för hur beckolja används som myggmedel för hästar.

Beckolja är en norrländsk, klassisk och enastående naturprodukt som använts på olika sätt historiskt. Många som tillbringat en sommar i Lappland känner till Beckolja. Den härliga doften av beckolja och en kopp nykokt kaffe en sommarnatt är det första man tänker på. Beckolja är en helt naturlig produkt som Wilma naturprodukter AB framställer från sin egen dalbrända furustubbtjära. Den har en mycket angenäm och aromatisk doft av skog och vildmark.

Många som tillbringat en sommar i Lappland känner till Beckolja. Den härliga doften av beckolja och en kopp nykokt kaffe en sommarnatt är det första man tänker på. Beckolja är en helt naturlig produkt som Wilma naturprodukter AB framställer från vår sin egen dalbrända furustubbtjära. Beckolja har en mycket angenäm och aromatisk doft av skog och vildmark.

Vi vet av egen erfarenhet att detta naturmedel fungerar fantastisk bra även när "mildare" myggmedel (inga varumärken nämnda, men läs sådana som finns i handeln över lag) inte tycks stoppa insekterna!

Innehåll:

Beckolja i vaxform eller flytande form är kort och gott trätjära befriad från sot, tjärbeck och vattenlösliga ämnen. Ett gammeldags välbeprövat universalmedel i Nordkalotten som mestadels användes till att skydda sig mot mygg och knott, men som har använts till allt ifrån att bota jikt, ryggskott, magsmärtor och brännskador. Det är idag mycket populärt föratt locka vildsvin vid jakten.

Leverantörens rekommendationer för applicering på hästar:

Beckollja i koncentrerad form är starkt och mycket potent. Därför rekommenderar vi spädning med ca x 10 (och absolut inte mer än x 6) då det inte behövs vara starkare än så för god effekt. Eftersom olja och vatten inte blandar sig bra utan skitas bör du späda med någon form av olja som har lagom viskositet. Om du tar den finaste dyraste oljan eller rapsolja från Lidl väljer du då det är din häst. Alla oljor fungerar bra i jämförelse med vatten. Enklast tycker vi det är att använda en olja som inte är mer trögflytande än att den fungerar bra att spraya på. De är det sättet vi skulle rekommendera. Ett alternativ om oljan är mer trögflytande är att badda/stryka på med exempelvis en diskhandske.

Så fungerar detta mott mygg och knott:

Myggor och knott hittar sitt byte genom att först aktiveras av lukt, tex mjölksyra eller koldioxid, eller synintrycket av rörelser. När den aktiverats börjar den cirkla omkring i jakten på varma och fuktiga luftströmmar. "Fuktsinnet" sitter i små porer i myggans antenner, och värmen och fukten från ett byte leder den rätt. Ett mygg-repellerande medel som beckolja täpper till myggans porer som registrerar fukt, och gör således att myggan missar sitt mål.

Kuriosa:

Det finns 2700 olika myggarter i världen, av dem är det bara ett 40-tal som sticks. Skandinaviska myggmedel biter ej på nordamerikanska mygg. Beckolja har historiskt även andvändts som läkemedel mot allehanda sjukdommar. Beckolja botar dig även om du är av på mitten, "Pikiöljy paranoo vaika olis keskeltä poikki" , lyder ett gammalt ordspråk från Finland.

( sökord: norrländsk myggmedel , beck-olja, beck olja, nordic summer , wilmas beckolja för hästar , wilmas beckolja storbulk , spädning av beckolja , hur späda beckolja , beckolja flytande ,fiungerar beckolja som myggmedel , bekolja för djur ,insektsmedel för hästar , beckolja för hästar ,myggmedel hästar bäst i test, hur applicerars beckolja på häst, späda beckolja till hästar, skyddar beckolja mot mygg och knott, fungera rbeckolja som myggmedel för hästar, hur fungerar beckolja som insektsskydd för hästar. )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 563680014

Visningar 1 614

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

beckolja häst, myggmedel häst, WILMA BECKOLJA 250 ML KONCENTRERAD

Pris

390 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 387 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?