Beskrivning

DEN STORA BOKEN OM JAKT

Wahlström & Widstrand förlag 1980.

Kartonnage i mycket gott skick.

Rikt illustrerad. Robert Elman har deltagit i planeringen och utarbetandet av denna bok från första början i nära samarbete med Nordboks redaktion och ateljé. Han har bistått författarna med råd och vägledning, redigerat deras texter och sammanställt illustrationsmaterialet. Han har själv skrivit över dussinet böcker om jakt, är en erfaren jägare och har själv skrivit flera avsnitt i boken, bl a kapitlet "Vapen för jakt i Afrika och Asien.

"Den stora boken om jakt" är ett internationellt upplagt, vittomfattande verk om jakt. Det vänder sig både till aktiva jägare och till dem som är intresserade av natur och viltvård. På 320 faktafyllda sidor redogörs för jaktmetoder, vapen, fyrfotavilt, fåglar och många andra fascinerande ämnen som exempelvis viltvård, jakthundar, bergshästar och jaktens historia.

För stenåldersmänniskan var jakten en nödvändighet. I dag är den en fritidssysselsättning, och jakt som utförs skickligt och ansvarsfyllt är en fin och avkopplande sport, som ger utövaren möjlighet att komma ut i markerna och få direkt kontakt med den naturliga miljön. Människan har alltid jagat och kommer alltid att göra det - så länge det ännu finns vilt i jaktbara stammar. Kontrollerad avskjutning av vilt är en lika viktig del av god viltvård som noggrann skötsel av viltets livsrum. Temat i denna bok är jakt under ansvar, för det ligger lika mycket i jägarens som i framtida generationers intresse att viltstammarna och den naturliga miljön bevaras. /// Boken avslutas med en utförlig ordlista, bibliografi och register som gör det lätt för läsaren att snabbt hitta det sökta ämnet.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 440773563

Visningar 634

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

DEN STORA BOKEN OM JAKT 1980

Pris

210 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 208 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?