Beskrivning

Här har du en unik bluetoothhögtalare! Den försöker inte se ut som en gammal radio utan det är en. Men den funkar precis som en ny bluetoothhögtalare. Apparaterna är CE-märkta och säljs med 12 månaders garanti.

Under namnet Ljuv musik® erbjuder Prima Pinaler gamla vackra radioapparater som fått nytt liv som Bluetoothhögtalare.

Konvertering görs av Retro Electronics. Där jobbar Krister hantverksmässigt och tålmodigt. Apparaten ges en noggrann rengöring ut- och invändigt och därefter putsning, vaxning, polering så att de ser så fina ut som möjligt utan att förlora sin charm. Därefter installeras modern teknik och belysning utan att något av den ursprungliga tas bort. Bluetooth-enheten kopplas till originalhögtalaren och apparatens start/stop vred används för att starta bluetooth-parningen. När du kopplat upp så styr du musikval och volym från din telefon, dator eller platta. Högtalarelement från 1930-tal till 1960-tal är av en kvalitet som inte tillverkas längre och kommer fortsätta spela i minst 50 år till. Lyssna och njut, du kommer inte tro dina öron.

Detta är ett utmärkt exempel på återbruk och up-cycling. Inte bara det att vi återanvänder, vi minskar också behovet av nyproduktion och import av Bluetooth-högtalare vilket hushåller med resurser och transporter. Det finns många vackra radioapparater i landet som samlar damm i hem och på vindar. Men de flesta är tyvärr trasiga och de som funkar kan sällan kan ta in FM-bandet. Så på det här viset gör vi tillsammans en kulturgärning när vi ger apparaterna en andra chans och tar dem med oss in i nutiden och återigen placerar dem på en hedersplats i våra hem. En radio på 30-talet var en lyxartikel och en statussymbol som kunde kosta 12 000:- omräknat till dagens penningvärde, så tillverkarna snålade inte med material eller komponenter och köparen tog väl hand om sina apparater.

Apparaterna drivs med 5 volt och strömadapter med sladd ingår som syns på sista bilden. Vi skickar även med en manual som beskriver det enkla handhavandet och givetvis är apparaterna CE-märkta och säljs alltid med 12 månaders garanti. Allt du behöver är att hänvisa till serienumret om du mot förmodan skulle får problem.

Mått i cm

Bredd 31

Djup 13

Höjd 18

Objektsnr 628799578

Visningar 180

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 17:56

Bluetoothhögtalare Marconi 703 årsmodell 1947

Pris

3 400 kr
Annonsen är avslutad

PrimaPinaler

Mölnbo, Sverige

5.0

PrimaPinaler

Företag

Toppsäljare

1 005 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?