Beskrivning

Försvarsmaktens bok Flygplankort 1987

”Boken är ett uppslagsverk med det mesta som berör flygande materiel - ett utmärkt hjälpmedel i tjänsten och en rik faktabank för alla flygintresserade”.

Bokens 234 sidor rymmer en enorm mängd fakta om flygplanstyper: vapen med flyganknytning, nationalitetsbeteckningar, förkortningar och definitioner.

Flygplankort har utgivits i olika omgångar. Den föregående utgåvan var från 1978 och efter den utgåvan dröjde det ytterligare nästan 10 år innan det togs fram en uppföljare efter ett beslut i den dåvarande Flygvapenledningen (1987).

För innehållet svarar Ulf Hugo och Owe Björnelund - båda då verksamma inom Försvarets materielverk.

FLYGPLANKORT 1987 är en öppen publikation avsedd som underlag för utbildning i flygplanidentifiering samt som uppslagsverk för allmän flyginformation.

Boken beskriver i text, med fotografier samt treplanskisser (copyright Pilot Press) militära och civila flygplan samt helikoptrar som förekommer i Sverige och vårt närområde. Dessutom har andra flygplan och helikoptrar medtagits, som bedöms vara av intresse i övrigt med hänsyn till användningsområden, konstruktionsprinciper samt flygplan under utveckling etc. Dock har endast ett fåtal allmänflygplan medtagits, endast de i Sverige vanligast förekommande. Sist i boken, före innehållsförteckningen, presenteras med bild och en kort bildtext ytterligare några flygplan. Dessa bedöms vara av mindre intresse men har likväl inte kunnat utelämnas.

Ursprungligen framtagen på uppdrag av Flygstabens underrättelse- och säkerhetsavdelning (sedermera Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och säkerhetstjänst, MUST).

Den häftade boken (limhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, skisser och ritningar.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 210/150 mm
Ryggbredd ca 14 mm
Vikt 390 gram
Sidantal 234
Förlag Chefen för Flygvapnet
Språk svenska
Utgivningsår 1987
M-nummer 7745-500062

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633 986 800

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 18:28

Försvarsmakten - Flygplankort 1987 års utgåva

Utropspris

|0 Bud

70 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 819 omdömen