Beskrivning

Med invasionen i sikte - Flygvapnets krigsplanläggning och luftoperativa doktrin 1958-1966. En bok från Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek i samarbete med FOKK, Försvaret och det kalla kriget, Försvarshögskolan i samverkan med Kungl Krigsvetenskapsakademien och Kungl Örlogsmannasällskapet (publikation nr 19)

Nyckelord: Flygvapnet, kalla kriget, invasionsförsvar, luftoperativ doktrin, kärnvapen,
krigsplanläggning, bas 60, stril 60.

Boken beskriver och diskuterar svensk luftoperativ krigsplanering 1958-1966. Huvudsakligt källmaterial har utgjorts av flygstabens hemliga arkiv från samma period. Dimensionerande för flygvapnet var en sovjetisk invasion, inkluderande kärnvapenanfall. Kort förvarningstid betonades ofta. En strävan efter en relativt centraliserad ledning i syfte att kunna kraftsamla i tid och rum. Ett väl utvecklat defensivt luftförsvarssystem, i huvudsak bestående av stril, luftvärn och jaktflyg som fokuserade på snabba bombplan på hög höjd och luftlandsättningar. En offensiv komponent i ett centralt sammanhållet attackflyg som under perioden i allt högre grad fokuserades mot sjömål vid en kustinvasion. Ett av kärnvapenhotet betingat bassystem som byggde på stor spridning som skulle kunna få flygplanen i luften på mycket kort tid.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, teckningar och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 225/225 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 645 gram
Sidantal 207
Författare Tommy Pettersson (flygförare i Flygvapnet)
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB)
Utgivningsår 2009
Språk svenska
ISBN 91-85789-38-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633 986 873

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 18:29

Med invasionen i sikte FV krigsplanläggning och luftoperativa doktrin 1958-1966

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 819 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också