Beskrivning

Konstnärernas hus – en mötesplats i svenskt konstliv under 100 år, av Dag Widman. En vacker och praktfull bok i stort, stående format!

Efter många års intensiva diskussioner förverkligade 1899 de svenska konstnärerna sin vision om ett eget hem. Här skildras den dramatiska och spännande tillkomsthistorien, där läsaren möter flera av tidens ledande konstnärer, exempelvis Bergh, Larsson, Malmström, och arkitekterna Möller och Clason.

Här tecknas också ett porträtt av Konstnärshusets arkitekt, Ludvig Peterson, upphovsman till många av sekelskiftets och det tidiga 1900-talets byggnader i Stockholm. I berättelsen speglas inte enbart den gemytliga samvaron, utan även motsättningarna inom konstnärskåren. Inom husets murar har ofta motstridiga viljor gjort sig gällande, men här har också nya initiativ tagits och djärva visioner framkastats.

Efter hundra år är verksamheten fortfarande livlig och på Konstnärsklubbens torsdagssammankomster tecknar ledamöterna av varandra vid middagarna då som nu. Restaurang KB är än idag en lika omtyckt "artistrestaurang" som när den öppnades 1931, dekorerad av konstnärerna själva i kollektiv anda.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 330/205 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 820 gram
Sidantal 122
Författare Dag Widman
Förlag Byggförlaget Kultur
Utgivningsår 1999
Språk svenska
ISBN 9179881742

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632800841

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:30

Konstnärernas hus - Mötesplats i svenskt konstliv under 100 år

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 972 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?