Beskrivning

Spindeln: En Peter Duluth roman
Patrick Quentin


Skoglund 1953. Mjuk pärm 301 sidor. Omslaget är något skavt i kanterna och har en missfärgning på baksidan. Något gulnad. I övrigt komplett och i gott skick.

Patrick Quentin SPINDELN är en ny Peter Duluth-thriller och därtill en av de allra bästa författaren skrivit. Miljön är denna gång New York och personerna tillhör delvis dess teatervärld, ty Peter Duluth är ännu en gång väl installerad som framgångsrik teaterchef och regissör vid Broadway. Hans vackra hustru Iris har däremot bestämt sig för ett års privat tillvaro utanför scenen och filmateljén. Men detta är börjar mer än oroande. Under Iris' frånvaro en kortare tid har Peter fått en ung kvinnlig skyddsling, och först när det är försent får han klart för sig att det skulle ha varit lugnare med en kull tigerungar i huset.

En strålande historia, kvick, spännande och fylld av överlägsen människokunskap, en av Quentins allra bästa. Det finns till och med en detektiv med på rollistan och åt honom överlåter Peter storsinnat att lösa det invecklade kriminalmysterium, vari han hamnat som en grundligt komprometterad man.

The Times Literary Supplement skriver:
Spindeln är en ypperlig och stimulerande roman, som handlar om ännu ett missöde i den olycksaliga new-yorkska teaterchefen Peter Duluths jäktade liv. En ung kvinna hittas död i hans sovrum och han ådrager sig allvarliga misstankar för mord, men Peter Duluth har varit hjälten i andra historier av samme författare så att det är måhända inte att avslöja en viktig hemlighet om man antyder att till slut en annan befinnes skyldig. Mr Quentin är en första klassens yrkesman, han förstår att till läsaren förmedla den osäkerhet, snabbt utvecklad till förlamande skräck, som varje oskyldig man skulle känna om han bevittnade hur bevisen i en mordsak tornade upp sig mot honom. Dialogen är kvick och personerna skickligt ihopfantiserade och övertygande skildrade. För nervkittlande spänning, liksom för litterär och roande utformning förtjänar Spindeln högsta lovord.

Objektsnr 629129864

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 11 apr 18:30

Spindeln: En Peter Duluth roman, Patrick Quentin

Utropspris

|0 Bud

50 kr

Auktionen avslutades utan bud

leufvenius

MALMÖ, Sverige

5.0

leufvenius

Verifierad

Toppsäljare

1 219 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?