Beskrivning

Ett bokpaket beståendes av fyra stycken böcker skrivna av Ulf Stark:

1. Grodprinsen - Ulf Stark och Silke Leffler
I nästan alla sagor finns en fe, det blir mer spännande då. I Sagornas skog bor en fe som är så sur att hon tänker förvandla prins Karl till en groda, just när han har som roligast. Och roligt, det har han med prinsessan Klara. Gissa vad som händer då! Tänk, förtrollningen blir verklig och prinsen blir en groda. Följ med prinsessan Klara in i Sagornas skog och rädda prins Karl. Och ha så roligt (och spännande) du bara kan!

2. Vill ni se en stjärna? - Ulf Stark och Mati Lepp
En av Sveriges mest omtyckta barnboksförfattare förenas här på nytt med en av våra mest älskade illustratörer, i en charmig och trollbindande berättelse där allt verkar möjligt.
Rubens bästa vän heter Astor. Han vågar nästan allt och kan en massa bra saker, som att vifta med öronen och busvissla. Astor vill så gärna bli en stjärna när han är stor och visslar ofta sin mammas gamla favoritlåt om en tant som är en sån där stjärna. Men Astors föräldrar tror inte riktigt på de där drömmarna, de är snarare oroliga för vad det ska bli av deras son i framtiden. Han hittar ju på så mycket dumt hela tiden ...
"Hur man än gör så gör man fel", suckar Astor, "och ful är jag också. "Astor har utstående öron, fräknar och tänder som en häst, men Ruben tycker att kompisen är perfekt. Och det är så trist att se Astor deppa över att allt går åt skogen för honom.
Den rådige Ruben hittar en bok om hypnos och han kör strax igång med sina magiska gester. Han får pappa att skänka pengar till tivolibesök med Astor, och i skolan släpper magistern iväg dem till nöjesfältet utan prut. Väl där lyckas Ruben till och med att få spådamen att utlova Astor en finfin framtid inom kort.
Och när de till sist ramlar över en annons som söker en kille till en huvudroll - och killen på bilden liknar Astor på pricken! - då blir Ruben övertygad om att han är den nye Mandrake, mästerhypnotisören, fast utan slängkappa förstås! Full av tillförsikt går Astor till sin första audition...

3. Kvällen när pappa lekte - Ulf Stark & Mati Lepp
- Nu ska vi leka, sa pappa en kväll när mamma var borta på kurs. - Vad sa du? sa min bror. - Leka, det vet ni väl vad det är? sa pappa. Det tycker barn är roligt. Vi visste inte vad vi skulle säga. Visst tyckte vi om att leka, både min bror och jag. Men vi hade aldrig lekt med pappa förut. Detta är upptakten till en annorlunda kväll i familjen Starks hem. Mamma är borta och pappa leker! Pappa bestämmer att de ska leka gömma nyckeln. Det sker helt på pappans villkor för Ulf och hans bror vill inte göra pappa besviken, nu när han helt plötsligt vill leka. Det har ju aldrig hänt tidigare. Naturligtvis blir inte riktigt som varken pappan eller Ulf och hans bror har tänkt sig. Ulf Stark har skrivit en kärleksfull och humoristisk berättelse om sin pappa. Och Mati Lepp har, på sitt oefterhärmliga sätt, återigen låtit oss se in i familjens Starks hem och se hur det kanske såg ut eller kunde ha sett ut en magisk kväll på 50-talet.

4. Jaguaren - Ulf Stark & Anna Höglund
Elmer är liten och obetydlig, men en kväll förvandlas han. Plötsligt blir han stor och jättefarlig, han bli en jaguar! Han ger sig ut i storstadsdjungeln och skrämmer grannens elaka hund, läxar upp en tant som drömmer om en jaguarpäls och skrämmer dem som alltid skrämts. Och under nattens stjärnor träffar han katten Ellinor och äventyret börjar …Ulf Starks rimmade text fascinerar och i Anna Höglunds illustrationer finns såväl ömhet och kärlek som rädsla och tragik. En förtrollande vacker berättelse, humoristisk och skarp, om att bli jättefarlig och kunna skrämmas men också om våndan av att vara stark. Jaguaren är Ulf Starks och Anna Höglunds första gemensamma bilderbok och blev början på ett långt och framgångsrikt samarbete. För Jaguaren erhöll de 1988 Nils Holgersson- respektive Elsa Beskow-plaketten.

Böckerna är i väldigt fint begagnat skick.

------------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
---------------------------------------------------------------------------

Alla mina varor kommer från ett djur- och rökfritt hem.

Köparen står för frakten, om inget annat anges i annonsen.

Jag har flera annonser på Tradera och samfraktar gärna, så ta gärna en titt på mina övriga auktioner.

Betalning sker inom 3 dagar efter avslutad auktion. Snabb betalning ger snabb leverans! :)

Om du har några frågor - tveka inte för att höra av dig. Jag svarar på mail eller meddelanden så fort jag kan.

Lycka till med budandet!

Objektnr 634761403

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 8 jun 17:53

Ulf Stark- Jaguaren, Kvällen när pappa lekte, Vill ni se en stjärna? Grodprinsen

Utropspris

|0 Bud

50 kr

Auktionen avslutades utan bud

babs111

Bromma, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

635 omdömen