tigra1

tigra1

Om

Falun | Reg. March 2005

Jag är och har alltid varit en "samlare". Olika områden i olika perioder. Nu säljer jag en del av mina samlarobjekt eller dubbletter eller helt enkelt bara ”felköp”. Jag tycker att det är roligt att sälja (och köpa) och försöker i mån av ”kunskap” berätta vad jag säljer. Om jag har fel information uppskattar jag mycket om du som har kunskap hör av dig!

Vi har ett totalt rökfritt hem.

Oftast fotograferar jag med mobilen för det går så fort, men om du vill ha JPEG eller RAW filer med systemkamera så ordnar jag det!

Viktigt om frakt, tillagt 190227! Om inget annat alternativ står i auktionen gäller Post Nord.
Hämtning endast när jag angett det som fraktalternativ i annonsen och OBS om det endast står hämtning måste du kolla om jag kan skicka innan du budar, för då anser jag att det är omständligare att skicka. Då är varan större eller tyngre eller skörare och om jag inte har emballage utan måste köpta tar jag en summa för det. Större, tyngre och sköra saker kan, självklart, också skickas med andra fraktbolag än Posten, men det kan ta någon dag extra eftersom inlämningsställena är längre bort. Jag skriver det som fraktalternativ när jag tycker det är lämpligt och då tar jag självklart inget extra för något.
Fraktpriset i auktionen gäller för frakt inom Sverige. Jag kollar priser för andra bolag och andra länder om du frågar.

Jag återanvänder som regel material för frakt, gamla kuvert och kartonger. Det är både praktiskt, billigt och miljövänligt och går fort! För frankering använder jag ofta min gamla frimärkssamling eftersom frimärksintresset har tagit slut. D.v.s. jag väger och mäter noga och ser till att det blir så ”ekonomiskt” packat (och samfraktat) om möjligt och tar samma pris som i Post Nords portotabell. Det gör jag även när jag använder rabattfrimärken. D.v.s. om Postens pris är 54 kr tar jag det också även om jag använder rabattfrimärken som jag sparat i evigheter.....Om du inte är bekväm med det ber jag dig inte buda.

Om jag angett för högt fraktpris i annonsen och det blir lägre när jag packat så betalar du det lägre priset såklart. Små saker, som Barbie julgranshängen, väger lite men behöver ändå packas ordentligt för att inte skavas, men ibland ryms flera i samma fraktpris.

Jag skickar till den adress som du har på Tradera och skickar inte varor till olika personer i samma förpackning.

Jag skriver inte om frakt och om att jag bara skickar till din Traderaadress och inte till flera i samma i förpackning för att jag är misstänksam eller krånglig utan för att jag haft tråkigheter med några köpare. Som jag skrivit inledningsvis så tycker jag att det är roligt att köpa och sälja och jag gör gärna mitt bästa för att du ska bli nöjd och jag kan ofta ändra på det mesta om du frågar i förväg.

Om du vill ha nytt förpackningsmaterial, nya kuvert eller kartonger, kan du bara säga till så ordnar jag det, men kanske behöver jag då ta en liten avgift för kartonger. Jag har inte haft några problem med Post Nord men som alla andra skriver kan ju inte heller jag ta ansvar för frakten när jag lämnat ifrån mig din vara hos ”Posten” på Willys.
Jag skickar oftast samma dag om jag ser pengarna på mitt konto före, men Post Nord har ändrat sina rutiner och hämtar klockan 13 på vardagar i Falun på alla inlämningsställen och brevlådor.

Om något blir fel så uppskattar jag mycket om du hör av dig så fort som möjligt. Det har hänt att jag skickat varan till fel köpare....men det har alltid ordnat upp sig, hittills.

Du kan betala med Swish eller till mitt bankkonto och skicka gärna ett meddelande om du betalar till kontot så att jag upptäcker det direkt.
Jag vill ha betalt inom tre dagar. Om du behöver längre tid och har goda omdömen så kan jag självklart vänta…… Köpare som inte betalar eller hör av sig blockeras och anmäls. Jag lämnar alltid omdöme, men ogärna dåliga……

/tigra1