Beskrivning

Med sin enkla skötsel och vackra, doftande blommor är Hoya pubicalyx en utmärkt växt för alla som vill ha en långlivad och dekorativ krukväxt i sitt hem

Skötsel: Hoya pubicalyx trivs bäst i starkt, indirekt ljus. Den kan också tolerera en del direkt solljus. Låt jorden torka ut mellan vattningarna. Hoya pubicalyx är tålig mot torka och övervattning kan leda till rotröta

Botanisk Beskrivning

Vetenskapligt Namn: Hoya pubicalyx

Familj: Apocynaceae

Ursprung: Filippinerna

Bladverk: Bladen är mörkgröna och elliptiska med en tjock, vaxartad yta. Vissa sorter har silverfläckar på bladen, vilket ger en extra visuell dimension.

Blommor: Blommorna är stjärnformade och bildar klasar. De är ofta mörkröda eller rosa med en behaglig doft som blir starkare på kvällen. Hoya pubicalyx kan blomma flera gånger per år under rätt förhållanden.

Stamsticklingar: Hoya pubicalyx är lätt att föröka genom stamsticklingar. Ta en stickling med minst två noder och låt den torka i några timmar innan du planterar den i en väldränerad jordblandning. Håll jorden lätt fuktig och placera sticklingen i indirekt ljus tills rötter utvecklas.

Mvh,
Oskar och Ala på ormbunkern <3

Objektnr 634169716

Visningar 65

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 25 jun 11:13

Hoya Pubicalyx

Pris

99 kr

Ormbunker

Nyköping, Sverige

5.0

Ormbunker

Företag

27 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också