Beskrivning

Atlasblomma är ursprungligen en vildväxande blomma från Kalifornien. Dess söta blommor på höga stjälkar visar sig i början på sommaren. På engelska kallas blomman ”Farewell To Spring’”, ett passande namn.

Monarch Mix är halv-och dubbelblommande med 5-7 centimeter i diameter stora blommor i den rosa-vita färgskalan. Några av blommorna är tvåfärgade. De liknar små azaleor där de brer ut sig på marken. Fin att plocka små buketter av.

Rådjur undviker atlasblomma. Höjd: 30 centimeter .

Så direkt på växtplatsen med 0,5 centimeters sådjup maj-juni. Kan även förodlas inomhus i såjord i april-maj. Täck med gladpack försedd med luftningshål. Placeras ljust och svalt när fröna grott. Atlasblomma kan också höstsår i september- november för tidig blomning året därpå. Självsår sig gärna.

Påsen innehåller omkring 800 frön (0,5g).

Grobarhet i laboratorietest: 92%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektnr 576852334

Visningar 826

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Atlasblomma ’Monarch Mix’, liknar azaleor. Massor av frön!

Pris

18 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 656 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?