Beskrivning

Enkelblommande varmt gula blommor med mörkare stjärna i mitten. ’Lemon Gem ’ blommar så pålitligt och länge att sorten har fått en kvalitetsutmärkelse av Fleuroselect. Höjd:30 centimeter.

Kryddtagetes har en aromatisk citronverbena-liknande doft, till skillnad från vanliga tagetes. Dessutom är de ätliga!

Förodla inomhus i såjord i mars-april. Sådjup 0,5 centimeter. Täck sådden med gladpack, som du gjort luftningshål i. Låt sådden stå varmt först (20-25 grader) och flytta den senare till en svalare (18-20 grader) och ljus plats när fröna grott. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Ta regelbundet bort vissna blommor. Då blommar tagetesen ännu längre. Fröna går också att så på växtplatsen när jorden reder sig och är varm i maj-juni.

Tagetes är inte populär hos rådjur och harar, men älskas i gengäld av bin och fjärilar (och sniglar, tyvärr.)

Frröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna alla auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum.
Påsen innehåller omkring 550-600 frön (0,5g).

Grobarhet i laboratorietest: 84%.

Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio frösorter. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektsnr 537034115

Visningar 2 178

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Kryddtagetes tagetes ’Golden Gem’ Prisvinnare, massor med frön!

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 623 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?