Beskrivning

Ljusgröna, lite prickiga och avlånga frukter med fast fruktkött. Smaken är utsökt.Tidig och högavkastande, skördas efter 55 dagar. Rankornas längd är 1-2 meter. Sorten är mycket högavkastande, den växer snabbt och har stor växtkraft. En planta brukar kunna förse en familj med squash. Även blommorna är ätliga. Stekta eller friterade squashblommor är en delikatess.

Förodla inomhus i mars till april eller direktså när jorden blivit uppvärmd till 15Ú (använd gärna jordtermometer). Sådjup: 4 centimeter. Skörda från augusti till september när frukterna är omkring 20 centimeter stora.
Organic Way är en ny serie ekologiska fröer där man satsat på att utveckla särskilt sjukdomsresistenta sorter som också ger hög avkastning. Fröportionerna är väl tilltagna.

Påsen innehåller omkring 6-8 (1g) certifierade och spårbara ekologiska frön och är märkt med EU-märket för certifierade ekologiska produkter, det så kallade EU-lövet. Fröna är också KRAV-märkta.

Grobarhet i laboratorietest: 90%

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektsnr 516418484

Visningar 1 532

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Eko squash Genovese' Mycket högavkastande.

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 631 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?