Beskrivning

Denna tidiga, delikata sallat av så kallad butterheadstyp är kronjuvelen i kulturarvsträdgården.
Mjälla, ljusgröna blad (som går över i rosa vid basen) har en utsökt, lite smörig smak. Hanterbara medelstora huvuden med tidig mognad och silkesmjuka blad, gjorde denna sort populär i Europa under tidigt 1800-tal.
Plantera tidigt på våren eller på hösten för en godbit som gourmetkockar älskar, mognar på cirka 50 dagar för huvuden eller mindre än så för baby leaf.

Så direkt på växtplatsen när jorden reder sig i april- juni. Sådjup: 0,5 centimeter. . Vattna jorden innan du sår och fortsätt vattna under tiden då fröna gror. Så i omgångar, så kan du skörda kontinuerligt under hela sommaren . Gallra/skörda så att det är cirka 25 centimeter mellan plantorna.

Påsen innehåller omkring 800-1100 frön (1g).

Fröna är certifierade, spårbara och märkta med EU-märket för ekologiska produkter, det så kallade EU-lövet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas inom maximalt tre dagar. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektsnr 528730383

Visningar 341

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Eko sallat huvudsallat May Queen kulturarvssort med utsökt smak

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 631 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?