Beskrivning

Det finns ju massor av ”kopior” som kallar sig Danforth men inte är det. Många är säkert hyffsat bra men det finns bara ett original. Det här är bra gammalt men i fint skick. Varit med som extra ankare mesta tiden. Texten “DANFORTH” är bortslipad för att slippa bli av med det till klåfingriga personer. Vikten 15 LB betyder enligt Danforth att det är lämpligt till båtar upp till 45 fot. Hi tensile betyder härdat stål och smäcker konstruktion och vid tiden för inköp var det ”livstids” garanti på att det inte skulle gå sönder. Garantin gällde inte deformation dock.
Hur som helst är det ett fantastiskt bra ankare och det skall inte jämföras med billiga kopior som inte alls levererar på den nivå som det här gör. Så här skrev en amerikansk båtägare:
“I currently have a Del** plow that has been problematic in holding in deep mud.
When I had my last boat I used a Danforth Hi tensile which stuck like glue as soon as it hit bottom. Now I have decided to replace my Del** with a Danforth Hi Tensile.”
När det var nytt, på 70-talet, kostade det 1700 kronor, vilket var i vart fall fem gånger mer än kopiorna men det fungerar tio gånger bättre så det är en bra affär ändå ??. Och för oss har det greppat precis varje gång det använts!
Men, eftersom det är nästan omöjligt för en vanlig människa att slå in så är det avhämtning som gäller. Kan köparen hitta på något annat sätt som fungerar så är det så klart OK men primärt är det avhämtning. Södra Göteborg typ.

Objektnr 633 876 511

Visningar 198

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 2 jun 10:42

Ankare Danforth original Hi-Tensile 15 LB / 6,5 kg old but extremely good

Slutpris

|

275 kr

Auktionen är avslutad

bean3_Älvängen vann auktionen

LOK-2

KULLAVIK, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 778 omdömen