Beskrivning

Begagnad bok "Bildningsresan: från ensidig instrumentell utbildning till sammanhangsskapande bildning" av Leif Alsheimer
ISBN 91-518-3883-4

"En klockren träff i tidsandan har det sagts om Leif Alsheimers uppmärksammade arbete för bildning,där han envetet hävdar att ett väl utvecklat språk och ett mått av allmänbildning faktiskt är en förutsättning inte bara för abstrakt tänkande utan för ett innehållsrikt liv och förmåga till empati.

Det massmediala intresset började med en understreckare i Svenska Dagbladet, där Alsheimer presenterade en undersökning om hur ett bildningsprogram vid Berkeleyuniversitetet i Kalifornien på 60-talet lett till att studenterna som deltog klarade sig bättre både i yrkeslivet och privatlivet. I samma tidning, och samma dag, kunde man läsa en artikel av Marie-Louise Samuelsson om hans kurs 'Core curriculum - en bildningsresa'. Understreckaren och artikeln resulterade i en flod av mejl, brev och tidningsartiklar. Kursen startade 1997 inom det affärsrättsliga programmet vid Internationella handelshögskolan i Jönköping. Konceptet går ut på att ge studenterna tankeredskap till hjälp att förstå samhällsutvecklingen och sin egen plats i tillvaron. Metoden är lika enkel som effektiv: skönlitteratur och annan facklitteratur än den juridiska integreras i kursplanen för studenterna under hela deras utbildningstid. Högskoleverket konstaterar i sin utvärderingsrapport: 'resultatet är imponerande."

Boken är begagnad men i gott skick.

Titta gärna på mina andra annonser, jag samfraktar gärna.

Objektnr 645 513 462

Visningar 10

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Lör 5 okt 19:57

"Bildningsresan" - Leif Alsheimer

Utropspris

|0 Bud

40 kr

Slutar om

Olivier C.

Södertälje, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

444 omdömen

Läs omdömen