Beskrivning

GÄRNINGSMANNEN ÄR EN KVINNA: en bok om kvinnlig brottslighet

av Suzanne Kordon & Anna Wetterqvist

Bokförlaget DN 2006.

Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Jennifer säger att hon ska ge Johan healing och frågar honom var hjärtat sitter. Rent instinktivt pekar han på en punkt vid sidan av. Sedan smäller det ett första hugg rakt i bröstet. Johan får tag i Jennifers handleder men det hjälper inte. Hon hugger honom ändå två gånger till. Johan lyckas ta sig loss och reser sig upp med blod forsande ur bröstet.
När en kvinna begår ett grovt brott ställs alla våra etablerade föreställningar om hur en kvinna ska vara på ända. Men det finns kvinnor som misshandlar, mördar, rånar, förskingrar och begår sexuella övergrepp.
Brott som anses vara typiskt manliga. En kvinna som förekommer i brottssammanhang ses som ett offer, även om hon är gärningsmannen. Hon ses inte som ansvarig för sina handlingar. Det är snarare hennes livssituation som har påverkat henne. Men vad händer om man slutar se kvinnan som offer och ser henne som en medveten individ med egen handlingskraft? Har kvinnor samma motiv som män och varför begår inte kvinnor brott i samma utsträckning som män gör?
I Gärningsmannen är en kvinna tar journalisterna Suzanne Kordon och Anna Wetterqvist upp både kända och okända fall med kvinnor som gärningsmän. Flera kvinnor berättar själva om sina brott och om hur omgivningen har bemött dem. Boken tar också upp mediernas rapportering och går igenom domar för att se vad man har tagit hänsyn till när en kvinna står åtalad. Gärningsmannen är en kvinna reder ut om kvinnlig brottslighet är något helt annat än manlig brottslighet, eller om det bara handlar om att det är svårt att acceptera att kvinnor faktiskt kan begå brott.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 555123892

Visningar 517

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

GÄRNINGSMANNEN ÄR EN KVINNA Suzanne Kordon & Anna Wetterqvist 2006

Pris

250 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 119 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?