Beskrivning

Uno Svensson, serigrafi, tryckt på fint 300 grams Fabriano-papper, bladstorlek 28,5 x 20 cm, signerad Uno Svensson -96 och numrerad i upplaga om 200 exemplar, betitlad ”Struktur Venedig II". I läcker röd samlarmapp med information om såväl verk som konstnär!

Samfraktar gärna vid flera köp- se mina övriga annonser. Kan om så önskas även avhämtas fraktfritt i centrala Lund.

Uno Svensson (1929- ) föddes i Kallinge , men kom att tillbringa huvuddelen av sin konstnärskarriär i Malmö och Paris. 1957 debuterade han på legendariska Galerie Colibri i Malmö. Under 60-talet vistades han under långa perioder i Spanien, varefter en alltmer internationellt inriktad verksamhet tog vid under 70-talet, då han som ateljéstipendiat på Cité Internationale des Arts kom in i det franska konstlivet. Därigenom knöt han nya kontakter och erbjöds flera betydande utställningar i Paris, totalt ett tiotal, samt två i Bryssel. Under 60- och 70-talen utgörs Svenssons konst till stor del av expressionism och en magisk realism, medan han efter en resa till Venedig under 80-talet utvecklar en mer renodlad abstrakt stil baserad på klassiskt arkitektoniska strukturer och tecken.

Han har också erhållit ett flertal priser, bland vilka Prix du Gouvernement Princier i Monte Carlo kanske framstår som det främsta. Uno Svensson är bland annat representerad i Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm, på Museo int.Salvador Allende, Tessinska Institutet och Bibliothéque Nationale i Paris.

Om den serie som detta blad tillhör skriver Uno Svensson:

"Den nu kompletta sviten av serigrafier i litet format som editerats av REI (Royal Edition International) och som påbörjades 1994, visar ett bildmässigt tvärsnitt av de olika teman som jag varit sysselsatt med i måleri och grafik, efter min långa "dockperiod" som sträcker sig över 7 års tid. Sviten består av ett flertal blad med titlarna "Anonym", "Gestalt i förvandling" och "Människa/Objekt" Samtliga handlar om det som jag uppfattar som en tilltagande "avhumanisering" eller mekanisering av människan Men det finns också flera bilder som går tillbaka till mina vistelser i Venedig på 80-talet. Denna miljö avspeglar sig såväl i koloriten som i valv och portaler. De landskap som finns med i de senaste utgåvorna är fiktiva eller imaginära och kan knappast hänföras till en specifik eller identifierbar miljö. Men kanske har ändå mitt boende vid Medelhavet där kvällshimlarna bjuder på stor dramatik satt sina spår. "Jag vill tacka editören Östen Landgren för ett stimulerande samarbete och gläder mig åt det högt kvalificerade tryckningsarbete som Bill Greitans svarat för"

(Uno Svensson)

Objektsnr 183838473

Visningar 3 126

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Uno Svensson – ”Struktur Venedig II”, serigrafi i samlarutgåva!!!

Pris

189 kr

BroderGrå

Skurup, Sverige

5.0

BroderGrå

Företag

Toppsäljare

4 355 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?