Beskrivning

Krigare - Ett personligt reportage om de svenska soldaterna i Afghanistan, av Johanne Hildebrandt

Vad gör Sverige i Afghanistan?

I maj 2010 åkte de femhundra svenska soldaterna i FS19 till Afghanistan för "att upprätthålla freden och stötta civilbefolkningen". En grupp fabriksarbetare, studenter, officerare, poliser, brandmän och arbetslösa hade ryckt in för att göra insats i ett krigshärjat land. Under de kommande månaderna blev de utsatta för våldsamma attacker av talibaner och tungt beväpnade knarklangare, tvingades hantera en korrupt poliskår, kidnappningar och vägbomber. De miste också en av sina kamrater, Kenneth Wallin, som stupade i strid.

Johanne Hildebrandt följde soldaterna från utbildningen till hemkomsten från det riskfyllda uppdraget. Hon mötte bland andra Danne som hamnade i de hårdaste strider svensk militär utkämpat i modern tid. Pierre, som efter flera år som civil återvänt till soldatlivet som han både älskar och hatar och som höll på att döda honom på ett oväntat sätt. Och Nils som tidigare bara varit utomlands en gång i sitt liv och som två veckor efter ankomsten deltog i en av de största operationer som svenskarna genomfört.

Resultatet är ett unikt reportage om den svenska insatsen i Afghanistan.
Om vad man försöker åstadkomma, om svårigheterna, om vad den krigströtta civilbefolkningen tycker och hur det egentligen är att befinna sig i krig. Krigare är nödvändig läsning för dem som vill veta vad som sker med de soldater som Sverige har skickat ut i krig.

"Krigare är en viktig bok. Den ger soldaterna röst och låter oss andra lyssna till krigarna. Det är stark och nära läsning om svenskar som gör ett fantastiskt jobb." Svenska Dagbladet

"När jag läser Johanne Hildebrandt återfår jag hopp om journalistiken... Krigare är ett värdigt avslut på en lång, gedigen och mångfaldigt prisbelönad yrkesbana." Göteborgs-Posten

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/140 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 495 gram
Sidantal 344
Författare Johanne Hildebrandt
Förlag Bokförlaget Forum
Språk svenska
Utgivningsår 2011
ISBN 91-37-13614-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 644 129 757

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 16 sep 17:53

Krigare – Ett personligt reportage om de svenska soldaterna i Afghanistan

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 853 omdömen