Beskrivning

8 äldre manschett-knappar, 2 pins, 1 rock-knapp, 1 dörrbeslag säljes

Vid städning av föräldrahemmets vind påträffades en liten låda med blandat innehåll: 8 äldre manschett-knappar, 2 pins, 1 rock-knapp och 1 dörrbeslag. De lär ha kamperat ihop de senaste 30+ åren, och jag har inte hjärta att skilja dem åt. Jag auktionerar ut dem som en helhet.

I den första bilden ligger föremål 1-12 från vänster till höger. (Eller, tja, allra längst till vänster lade jag en modern 5-krona som storleksreferens. Den räknas inte här, och den ingår inte i auktionen.)

Föremål 1-2 lär vara manschettknappar. Skicket är fint. På baksidan står det text som för tankarna till alvernas alfabet i Sagan om Ringen. ”Pat No 243189” (?) tror jag mig kunna urskilja.

Föremål 3-4 lär även de vara manschettknappar. Ger ett tröttare intryck, och metall-pluppen på framsidan ser koppar-ärgad ut.

Föremål 5-6 lär även de vara manschettknappar. Plasten på föremål 5, och särskilt 6, uppvisar småsprickor. Jag noterar att föremål 5 har silver-ljus metall på baksidan, samtidigt som föremål 6 snarare har mässingsfärgad metall. Detta lär inte vara ett genuint par.

Föremål 7-8 lär även de vara manschettknappar. De har åldrats med värdighet. Å andra sidan har de också åldrats i ensamhet – för deras respektive partner saknas ju.

Föremål 9. En pin! På den läser jag: ”GUSTAV V SVERIGES KONUNG {} FÖR SVERIGES BARN”.

Föremål 10. En rock-knapp, gissar jag. SAL står för Svenska Amerika Linien, googlar jag mig till. På baksidan läser jag ” CC SPORRONG & CO STOCKHOLM”

Föremål 11. En Sovjetunionen-pin, tänker jag. Som dessvärre förlorat sin nål under årens lopp.

Föremål 12. Ett nyckelhål! Dörrbeslag. Nyckelhålsbeslag? Beslagshål?

Den totala vikten är ca 34 gram. I ett vadderat kuvert blir totalvikten 75 gram.

För frimärks-frakt, Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Uppdatering 21 maj: jag skulle kunna skicka med innehållet i denna osålda auktion (https://www.tradera.com/item/302350/630704943/atta-militar-relaterade-pins-rock-knappar-knappar-kring-fore-1950-tal-saljes) till vinnaren av denna auktion. För den som väljer Schenker-frakt blir det ju ingen extra kostnad eftersom gränsen ligger på 1 kg. För den som insisterar på frimärks-frakt så, tja, får jag räkna om frimärks-kostnaden.

Objektnr 633 688 557

Visningar 179

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 3 jun 16:47

8 äldre manschett-knappar, 2 pins, 1 rock-knapp, 1 dörrbeslag säljes

Slutpris

|

25 kr

Auktionen är avslutad

strelchenko vann auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

331 omdömen