Beskrivning

Myntet på 100 escudos från Portugal, präglat 1999 med Pedro Nunes, har flera viktiga aspekter:

Påminnelse av en känd figur Pedro Nunes (1502-1578) var en av renässansens viktigaste matematiker och astronomer.
Hans arbete inom navigering och kartografi utvecklade dessa områden avsevärt.
Han är särskilt känd för sina bidrag till förståelsen av jordens krökning och utvecklingen av nonius, en tidig mätanordning för exakt navigering.

Med Pedro Nunes på myntet framhävs hans bidrag till vetenskap och navigering, och utbildar allmänheten om hans roll i dessa discipliners historia. Det understryker Portugals rika maritima historia och dess bidrag till utforskningstiden.

Myntet har ett värde för samlare, särskilt de som är intresserade av portugisisk historia och jubileumsmynt. Det är en del av Portugals serie av mynt som hyllar anmärkningsvärda figurer och händelser, vilket gör det till en del av landets numismatiska arv.

Designen på myntet speglar dåtidens konstnärskap och hantverk, ofta med intrikata detaljer som hedrar Nunes arv och Portugals kulturarv.

Myntet gavs ut 1999 och firar en viktig historisk person under en period då Portugal på nytt bekräftade sitt kulturella och vetenskapliga arv.
Detta sammanhang lägger till ytterligare ett lager av betydelse till myntet, och firar nationell stolthet och historiska landvinningar.

Sammanfattningsvis är myntet på 100 escudos med Pedro Nunes betydelsefullt för dess roll för att hedra en nyckelfigur inom matematik och navigation, dess utbildningsvärde, dess betydelse för samlare och dess representation av Portugals rika historiska och kulturella arv.

***Alternative Shipping outside Sweden***

Objektnr 634 224 577

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fre 31 maj 22:48

100 Escudos - Portugal 1999 - Pedro Nunes

Utropspris

|0 Bud

8 kr

Auktionen avslutades utan bud

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

327 omdömen