Beskrivning

MYST 3 EXILE - KLASSISKT spel
  • Funkar till både PC/MAC (se systemkrav längst ner).
  • Spelet är begagnat i nyskick och ligger i en originalask av DVD-typ.
Myst III - Exile, är den fristående fortsättningen på de tidigare spelen Myst och Riven. Uppföljaren till världens mest sålda spel genom tiderna.

Exile kräver tålamod, logik och god känsla och passar alla, oavsett ålder och kön, då det inte innehåller något våld.

I Exile möter spelaren en ny skurk, en bitter man vars hemvärld blivit förstörd av Sirrus och Achenar, Atrus och Catherinesi söner, som man kunde möta i Myst. Nu ser skurken sin chans att få revansch.
I spelet finns det 5 olika surrealistiska världar, alla med särpräglad grafisk utformning, teman, och typer av gåtor. Din uppgift som spelare blir att stoppa skurken genom att spåra honom genom flera "Ages", lösa de gåtor som finns där och gradvis avslöja sanningen bakom den nya motståndaren, de olika världarna och deras samband med Atrus. Då, och bara då, kan katastrofen undvikas och ödet slutligen avgöras.

Myst III: Exile (PC/MAC)

Möt en vacker värld bortom all fattningsförmåga. Utmana ditt intellekt och sätt din fantasi på prov. Bered dig på en resa i tid och rum. Äntligen är Myst III: Exile här!

Myst III: Exile är något så ovanligt som ett spel som sätter ditt intellekt på prov snarare än ditt avtryckarfinger. Efter succéerna med Myst och Riven som sålt i fantastiska 6 miljoner exemplar är Exile en helt fristående fortsättning. I Exile möter du verkligen en värld och inte en blek datorproducerad kopia. Detaljrikedomen, den bländande grafiken, och ljudupplevelsen skapar samma känsla som en bra film - du är där, mitt i handlingen.

Serien om Myst kretsar kring Atrus som skapar världar genom att skriva böcker om dem. Genom att balansera innehållet byggs världarna upp och får eget liv. Böckerna är också länken till själva världen och genom att trycka handen genom boken förflyttas du till världen. Tyvärr hamnar världarna lätt i obalans och går under. I Myst blir Atrus förrådd av sina svekfulla söner Sirrus och Archenar som skor sig på världarna och på dess folk. I Riven slåss du mot Gen, Atrus far som försöker förstöra Riven och håller Cathrine, Atrus fru, fången. Till sist i Exile möter du Saavedro som blivit offer för Sirrus och Archenars skövlingar och nu vill ha hämnd. Genom hela historien finns folket D'ni, ett folk som fördrivs och lever en tynande tillvaro. Atrus måste ständigt försöka skapa en fristad åt D'ni och du måste hjälpa honom.

Speltyp

Exile sätter din hjärna på prov. Förmågan att kunna se samband och koppla ihop olika intryck från skilda platser leder dig framåt. Förbered dig med papper och penna och gott om tid. Exile är ett långsamt spel som kräver mycket pauser för att hinna tänka igenom och smälta vad du upplevt. Känslan av att i morgonduschen helt plötsligt se hur något, som verkat obegripligt under två kvällar, faktiskt hänger ihop är oerhört skön.

Spelidén skiljer sig inte mycket från Myst och Riven. Finurliga apparater och en naturupplevelse som trotsar allt du sett är genomgående. Likaså måste du använda kombinationen av färg, ljud och synintryck för att lösa pusslen.

Teknik

Exile har en grafik som inte liknar något annat. Du rör dig mellan punkter och i dessa punkter får du ett fritt 360 graders synfält. I Myst och Riven var detta så långt som utvecklingen kommit men vi börjar bli vana vid 3-dimensionella rum där vi rör oss i alla 6 axlarna. Karaktärerna som du möter är infogade från filmsekvenser vilket ger en mycket realistisk känsla. Ärkeskurken spelas av den kända skådespelaren Brad Dourif som blivit Oscarsnominerad och vunnit en Golden Globe för sin roll i Gökboet

Omdöme

Myst III: Exile är en ren njutning och en utmaning där du verkligen får sätta din hjärna på prov. Visst känns mycket igen från Riven och Myst men det är en ny miljö med nya äventyr. Har du aldrig spelat Riven eller Myst skall du definitivt prova Exile. Vill du veta mer om Sirrus, Archenar och D'ni så finns det mycket på Internet att läsa. För dig som satt som klistrad framför Myst och Riven så är Exile ett måste.

Spelet fungerar som sagt till både PC och MAC. Systemkraven är:

PC
Win95/98/ME (Funkar även till många nya datorer.)
Pentium II 233 Mhz, 64 MB RAM, 200 MB HD, 4X CD-Rom.

Macintosh
Minst MacOS 8.1 (även OSX med patch), G3 233 MHz, 64 MB RAM, 200 MB HD, 4X CD-Rom.

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 631067623

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 11:29

MYST 3 EXILE - KLASSISKT / PC spel

Pris

140 kr

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 533 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?