Beskrivning

Guldstämplar från hela världen. En bibel för er som är intresserade av föremål och smycken av guld

Varje ägare av ett guldföremål har väl någon gång funderat över stämplarna på föremålet. Boken innehåller också en kort sammanfattning av olika sätt att legera guld, platina och palladium samt hur dessa metaller kan bearbetas. En stämpel är ofta det enda säkra sättet att bestämma ett föremåls ursprung och ålder. Men hur stämplarna kommit till och hur de utvecklats är ofta olika från land till land. I den här boken, som är tänkt som en hjälp till samlare och andra som tycker om äldre guldföremål, finns ungefär 2000 silverstämplar förtecknade.

Boken, som först kom ut 1978, har tryckts i flera upplagor. Den tyska originaltiteln är: Goldstempel aus aller Welt. En förnämlig handbok för den guldintresserade. Kvalitetsbok som definitivt bör finnas i referensbiblioteket hos den seriöse samlaren.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt, ja nära nog genomillustrerad med svartvita guldstämplar.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 195/125 mm
Ryggbredd ca 28 mm
Vikt ca 455 gram
Sidantal 256
Författare Jan Divis
Förlag Norstedts
Språk svenska
Utgivningsår 1991
ISBN 91-1-894052-8

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 642 796 038

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fre 6 sep 16:13

Guldstämplar från hela världen

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 056 omdömen