Beskrivning

EXPED ULTRA 5R M

Rek butikspris: 2000 kr

Ultra 5R-serien är ny för 2022 och ersätter Expeds tidigare storsäljande serie Synmat Winter. Modellen finns i alla dessa storlekar/modeller. Vi hjälper dig gärna att kundbeställa den du önskar om vi saknar någon i lager:

ULTRA 5R
M (Medium)= 7 x 183 x 52 cm (rektangulär form)ULTRA 5R MW (Medium Wide)= 7 x 183 x 65 cm (rektangulär form)
ULTRA 5R LW (Long Wide)= 7 x 197 x 65cm (rektangulär form)
ULTRA 5R M Mummy (Medium)= 7 x 183 x 52 cm (mummy form)
ULTRA 3R MW Mummy (Medium Wide)= 7 x 183 x 65 cm (mummy form)
ULTRA 3R LW Mummy (Long Wide)= 7 x 197 x 65 cm (mummy form)

Schwieziska EXPED är återförsäljaren som började tillverka egen utrstning på 80-talet. Sedan 1997 har de nått stor framgång med många utmärkelser för innovativ produktdesign i sin strävan efter att överträffa kundernas förväntingar i tillverkningen av expditionsutrustning med värderingen "The maximum outdoor experience with minimal means". www.exped.com

Ny uppdaterad version av Expeds storsäljare Synmat Winter. 7 cm luftfyllnad ger hög komfort och extra god isolering gör att den klarar användning under 4-säsonger ned till ca -20 °C.

Ultra 5R M från Exped är ett hållbart, lätt och packbart liggunderlag för användning under hela året då det klarar temperaturer ner till -20°C. M står för Medium vilket innebär 52 cm bredd (beräknad liggplats i tält är som standard 50 cm per person tight räknat) och standardlängd 183 cm.

Ultra R5 M är liggunderlaget för för dig som vill kunna sova ute även under den kalla vintern. Ultra är den senaste generationen lättviktsliggunderlag från Exped, och ersätter den tidigare röda Synmat Winter-serien som varit en framgångssaga pga dess låga vikt med ratio av isolering och komfort, och blivit ikoniskt förknippad med Expeds madrasser pga dess låga vikt med ratio av isolering och komfort.

(Skillnaden på Ultra 5R-serien är endast att Exped Ultra 3R-serien har mer isloering.) Ultra-serien finns i flera olika temperaturklasser. Denna 4-säsongsvariant har en återvunnen syntetisolering och håller värmen ned till ca -20 °C. Ultra-serien har samma höga sovkomfort men till en mycket lägre vikt och mindre packvolym än tidigare serie (Exped Synmat Winter) tack vare uppdaterad konstruktion och den tunna smidiga ripstopväven i återvunnen polyester. Perfekt för dig som vill spara plats i packningen men ändå vill sova riktigt skönt under alla årstider och klimat.

Liggunderlaget är hela 7 cm tjockt vilket ger utmärkt sovkomfort oavsett hur ojämn marken är. Liggunderlaget har längsgående vertikala syntetfyllda uftkanaler och den yttersta kanalen på vardera sida är lite tjockare för att ge en bekväm sömn utan risk att du glider av madrassen när du rör dig.

Till liggunderlaget Exped Ultra 5R M ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en ultralätt pumpsäck (UL SCHNOZZEL PUMPBAG MEDIUM ) som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.

Certifierat klimatneutralt:

Liggunderlaget har ett minimerat klimatavtryck då det är tillverkat i återvunnen polyester och har en återvunnen syntetisolering. Exped har även energieffektiviserat tillverkningsprocesserna och transporterna samt klimatkompenserat för dessa. Detta liggunderlag är där med certifierat klimatneutralt (myclimate.org/01-20-799878). Textilierna är Oeko-Tex® 100-certifierade och isoleringen Bluesign®-certifierad.

Specifikation:

  • R-värde (ASTM F3340): 4.8

  • Isolerar ned till ca 20 °C

  • Mått: 183 x 52 x 7 cm

  • Vikt: 575 gram

  • Packmått: 23 x 11 cm

  • Yttermaterial: 20D återvunnen polyester ripstop, Oeko-Tex® 100-certifierad.

  • Isolering: 60 g/m² Texpedloft återvunnen syntetisolering, Bluesign®-certifierad.

  • 4-säsongs lättviktsliggunderlag med syntetisolering.

  • Klimatkompenserad och tillverkad i återvunnet material.

  • 7 cm tjockt för hög sovkomfort oavsett underlag.

  • Comfort Cradle - tjockare kanaler ytterst som omfamnar och håller dig på plats.

  • Flatvalve ventil - smidiga platta ventiler, en för att pumpa/blåsa upp och en för att tömma luft.

  • Schnozzel-pumppåse UL M i återvunnet material ingår (Går även att använda som vattentät packpåse.)

  • 5 års garanti

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 599870551

Visningar 700

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

EXPED ULTRA 5R M, liggunderlag vinter

Pris

1 890 kr
Annonsen är avslutad

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 388 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?