Beskrivning

Stormklockan nr 8 1979. VPK:s ungdomsförbund Kommunistisk Ungdoms medlemstidning.

Reportage: Björn Afzelius har besökt Kuba. Han turnerade där tillsammans med Mikael Wiehe, Ulf Dageby och Bertil Goldberg. Roger Hinchcliffe från Svensk-Kubanska föreningen höll i trådarna, vid sidan av Per-Ove Kellgren, Povel Randén och Peter Sikström. Nu berättar Björn Afzelius för Stormklockan om sina intryck: "Jag såg nästan inga poliser. Ändå är det tryggt, tryggare än i Karlskoga! De är bildade. Medan vi ägnar oss åt att läsa om ABBA:s skilsmässa så studerar kubaner världspolitiken. Man skäms som svensk". Bilder på Mikael Wiehe och Björn Afzelius på Kuba.

Reportage: Francesco Ippolito har ett förflutet som arrangör i Sverige. Bland annat låg han bakom det berömda Tältprojektet. Nu har han gett sig ut på en kommunistisk båtturné!

Reportage: Bärbel von Elling från Lidköping gick ut vårdgymnasiet och fick vikariat som undersköterska. Hon utgick från att hon skulle få fast jobb. Men sedan ville sjukhuset inte ha en enda undersköterska till. Bärbel von Elling är besviken på samhället. Syokonsulenten lovade att hon skulle få jobb. Ändå har hon inget!

Reportage: Tommy Fundin från Gävle har gått en facklig utbildning i Byggnads regi på Rönneberga. Han är besviken på ungdomen. De unga är alldeles för passiva och verkar inte orka engagera sig i kampen!

Reportage: Asko Leppänen är hejaklacksledare i Degerfors. Han älskar sitt Degerfors IF. Efter matchen går många supporters till VPK:s lokaler i närheten. Att var politiskt helröd är självklart!

Reportage: Eva Wendell från Hässleholm har valt att engagera sig politiskt. Stormklockan träffar henne samt Bo Johansson från Ronneby och Lars-Erik Ståhl från Landskrona. De tycker att det är bedrövligt i Sverige och att det krävs en förändring.

Reportage: Lena Andersson i Göteborg satte in en annons där hon sökte jobb som fotograf. Men det enda hon fick tillbaka var en massa erbjudanden om porr som skulle smugglas in i Sovjetunionen.

Samt: Kultur, samhällsfrågor, politik m.m.

Se även min andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektsnr 631258390

Visningar 55

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Stormklockan 7 1979 Björn Afzelius, Tommy Fundin, Bärbel von Elling, Eva Wendell

Pris

179 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

361 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?